Esport

Na Reboot InfoGameru testirajte tehnologiju koja će promijeniti gaming

Foto: A1 Hrvatska

U SKLOPU Reboot InfoGamera 2019. powered by A1 Hrvatska u A1 5G Gaming Areni održane su konferencija za medije i panel-rasprava na temu budućnosti gaminga i utjecaja 5G tehnologije na industriju videoigara. U istoj će se Areni ovog vikenda održati i završnica četvrte sezone A1 Adria Leaguea s nagradnim fondom od 23.000 eura. Jedna od novosti ove godine je da će se finale u mobilnim igrama Hearthstone i Clash Royale igrati na 5G mreži, a moći će je isprobati i posjetitelji.

Ovako izgleda (bliska) budućnost gaminga

"Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima, vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu", rekao je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku u A1 Hrvatska, o značaju 5G mreže za budućnost gaminga. 

Ideja igranja bilo gdje i bilo kada, u visokoj rezoluciji i bez poteškoća, zaista je primamljiva gamerima, a upravo bi to cloud gaming i 5G mreža trebali omogućiti. Damir Đurović, glavni izvršni direktor i suosnivač Reboota, naveo je kako je 5G već vruća tema u svjetskoj gaming industriji, a lijepo je za promjenu vidjeti da i Hrvatska prati trendove. Veće brzine i manja latencija uz odličnu pokrivnost u budućnosti bi trebali igranje online učiniti jednako dostupnim i pristupačnim za sve.

Kako bi budućnost trebala izgledati, mogu isprobati svi posjetitelji arene na vrhunskim mobilnim i VR uređajima. Reboot InfoGamer traje do nedjelje, 17. studenog. 

Pročitajte više