ATP

Na Roland Garrosu 37-godišnjak napravio senzaciju

Foto: Profimedia

NA RUBU ispadanja bio je grčki tenisač Stefanos Tsitsipas na samom startu ovogodišnjeg Roland Garrosa. Prošlogodišnji finalist je gubio 0:2 u setovima protiv Talijana Lorenza Musettija, ali je na kraju ipak prošao dalje. Musetti nije napravio senzaciju, ali jest Gilles Simon, Francuz koji igra oproštajnu sezonu.

Nakon tri sata i 33 minute igre Tsitsipas je Musettija pobijedio 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 te je treći put u karijeri slavio u meču gdje je bio u zaostatku za dva seta. Mladi, 20-godišnji talijanski igrač je briljantno odradio uvodna dva seta, no u istom ritmu nije mogao odraditi još jednu dionicu koja bi mu donijela veliko slavlje. Tsitsipas, inače četvrti nositelj, potpuno je dominirao od početka trećeg seta do samoga kraja i izbjegao rano ispadanje s drugog po redu Grand Slam turnira u godini.

Vrijedi spomenuti kako je Musetti i prošle godine bio blizu velike pobjede na pariškoj zemlji. Vodio je 2:0 u setovima protiv Novaka Đokovića, ali je na kraju također izgubio. U prošlogodišnjem finalu je, pak, Tsitsipas imao 2:0 u setovima protiv Đokovića, ali je na kraju srpski tenisač bio pobjednik te ove godine brani titulu.

"Znao sam koliko dobar može biti Musetti i to je pokazao u uvodna dva seta. Kada gubite 0:2 na Grand Slamu nije baš da ste uvjereni kako možete preokrenuti. Nisam ni ja ovaj put. Jednostavno sam od tada odlučio igrati što bolje poen za poenom i stvari su se počele okretati na moju stranu", rekao je Grk.

Senzacija Simona

Do dugo u noć je trajao još jedan meč u Roland Garrosu u kojem je iskusni domaći adut, 37-godišnji Gilles Simon, koji je dobio pozivnicu organizatora, u pet setova svladao 16. nositelja Španjolca Pabla Carrena Bustu sa 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 6:4. Simon, koji je prije 13 godina bio šesti igrač svijeta, objavio je da mu je ovo posljednja sezona u karijeri.
 

Pročitajte više