Na Sljemenu oko 15 000 gledatelja pratilo mušku utrku slaloma

NA SLJEMENU je prije dva sata prestao padati snijeg, ali spektakl je prijetilo pokvariti što je ponovno počeo padati sat vremena prije prve vožnje. Srećom, nakon pola sata, padaline su prestale.

> Ana Jelušić: Herbst je veliki favorit, ali Ivica će ići na sve ili ništa

> "Zagreb ima posebnu publiku, ovdje je uspjeh poseban gušt!"

> Kosteliću treća sreća: Ivica 3. na stazi, Herbst prvi

Temperaturu od  -2 ºC čini odlične uvjete, kako za natjecatelje, tako i za publiku koja će od 15 sati bodriti Ivicu Kostelića, Natka Zrnčića - Dima, Dalibora Šamšala, Darka Marinellia, Ivana Ratkića i sve ostale slalomaše.

Stoga organizatori upućuju poziv svim gledateljima koji su danas planirali ići na mušku slalomsku utrku da se upute prema Sljemenu, a naročito onima koji bi to htjeli napraviti po prvi puta.

Do sada je prodano oko osam tisuća ulaznica, a sve zainteresirane obavještavamo da ulaznice za današnju utrku mogu kupiti i na polazištima autobusa na Sljeme, zagrebačkom  Mihaljevcu te Stubičkim toplicama.

Meteopatima i meteofilima nudimo i vremensku prognozu za padine Zagrebačke gore:

- U početku oblačno sa slabim snijegom, sredinom dana prestanak snijega, a do
   večeri se očekuje i smanjenje naoblake.

- Temperatura zraka između -4 i -1 °C

-  Vidljivost uglavnom manja od 1000 m, tijekom poslijepodneva uglavnom iznad
   700 nm u povećanju

-  Relativna vlažnost od 90 do 95, poslijepodne od 85 do 90 %

-  Tlak zraka u porastu od 880 prema 886 hPa

Čak 20 televizijskih postaja na 3 kontinenta uživo prenose muški slalom sa Sljemena

Nakon utrke u nedjelju koju je uživo prenosilo 18 televizija, muški slalom ovogodišnjeg  "VIP Snow Queen Trophya", ponovno ruši rekorde. Čak 20 televizijskih postaja iz Europe, Azije i Amerike uživo prenose utrku ili puštaju snimku kasnije tijekom dana.

Još 30 televizijskih postaja iz drugih zemalja preuzima snimljeni materijal za informativni i sportski program. HTV je za prijenos osigurao 24 kamere s dvije SNG terenske ekipe.

EUROSPORT, ORF, SVT, RAI,...samo su neke od poznatih televizija koje prenose ovogodišnji SQT  i najbolji su dokaz kako je ova manifestacija iz godine u godinu velika i uspješna promocija Zagreba i Hrvatske.

Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prošlogodišnje sljemenske utrke u prijenosima uživo, snimkama, reportažama i vijestima gledalo preko 220 milijuna TV gledatelja širom svijeta, po čemu su naše utrke po TV gledanosti druge u svijetu odmah iza Kitzbuhela.

83 skijaša iz 26 zemalja u lovu na “VIP Snow Queen Trophy”

83 skijaša iz 26 zemalja danas će se boriti za pobjedničko postolje “VIP Snow Queen Trophya”. Nakon nekoliko dana promjenljivog vremena Sljeme je prekriveno sa 40-tak centimetara novog snijega, a do kraja dana se očekuje razvedravanje uz ugodnih nula stupnjeva. Kao i u nedjelju na ženskoj utrci, ZET je osigurao 80 autobusa koji polaze svake minute. Na Krumpirištu se priprema 15 tisuća porcija graha, 5 tisuća sendviča i 5 tisuća hot dogova, a za sve posjetitelje osigurane su dovoljne količine čaja, grickalica i čokolade. Uz prijenose uživo na čak 20 televizija, ovogodišnji “VIP Snow Queen Trophy” prati 438 akreditiranih domaćih i stranih novinara i fotoreportera. Start prve vožnje je u 15.15, a druga započinje u 18.30. Zabavni program na Krumpirištu uz nastup Garcie i Kino kluba traje do početka druge vožnje.

Sve više ljudi na Sljemenu


Nakon vožnje Dalibora Šamšala koji je startao 56. organizatori procjenjuju da se na Sljemenu nalazi između 18 i 19 tisuća gledatelja. Podsjetimo, uoči početka prve vožnje na Sljemenu je bilo oko 15 tisuća gledatelja. Iakom prema našim zapažanjima krajem prve vožnje nije se skupilo više od 15 000 ljudi. U drugoj vožnji organizatori tvrde da je bilo više od 18 000 gledatelja.
 

Pročitajte više