Na Svjetskom prvenstvu prekršio nepisano pravilo. Mogao bi suditi finale

Foto: EPA

UOČI finala Svjetskog prvenstva, u kojem će Argentina igrati protiv boljeg iz utakmice Francuska - Maroko, u Kataru je ostalo 12 sudaca. Među njima je engleski sudac Anthony Taylor, koji je na turniru sudio utakmice Hrvatska - Belgija te Južna Koreja - Gana.

U drugoj od tih utakmica, koja je završila pobjedom Gane 3:2, Taylor je označio kraj utakmice prilikom kornera za južnokorejsku reprezentaciju. Zbog toga ga je kritizirao sunarodnjak i kolega Mark Clattenburg, rekavši kako je Taylor prekršio nepisano pravilo.

Polufinale između Argentine i Hrvatske sudio je Daniele Orsato, dok će drugi polufinalni susret voditi Cesar Ramos, što znači da dvojac vjerojatno neće biti u finalu. Mohammed Abdulla Hassan Mohamed i Jesus Valenzuela su četvrti suci u zadnja četiri susreta Svjetskog prvenstva.

"Na utakmici Hrvatska - Češka sudio sam kraj prije kornera. Modrić nije bio zadovoljan"

"Jednom sam sudio kraj prije no što je izveden korner, bilo je to na Europskom prvenstvu 2016. godine, na utakmici Hrvatske i Češke. Modrić i suigrači nisu bili zadovoljni. Ali to je bilo drugačije jer sam sudio kraj poluvremena.

Taylor je fućkao prije kraja, prije no što je Južna Koreja izvela korner, i to je dovelo do ružnih scena. Sucima se poručuje da ne završavaju utakmicu kada je lopta u napadu. Korner je produžetak toga i siguran sam je bilo dovoljno prekida u deset minuta produžetka da bi se Južnoj Koreji omogućilo izvođenje kornera", napisao je Clattenburg za Daily Mail.

Pročitajte više