NA ZAGREBAČKOM HIPODROMU PO OLIMPIJSKU NORMU ZA ATENU

Od 25. do 28. rujna na Zagrebačkom hipodromu održat će se osmo izdanje međunarodnog konjičkog natjecanja u preskakanju prepona za" Sansungov kup nacija i Grand prix Zagreba 2003", na kojemu će se moći i ispuniti norma za nastup na olimpijskim igrama u Atenu i zato očekujemo nastup više 150 jahačkih parova iz 17 zemalja svijeta, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza (HKS) Zdravko Petrović.

Po riječima direktora konjičke reprezentacije Hrvatske i ravnatelja javne ustanove Hipodrom Ante Šimleše na turniru će nastupiti i svi naši najbolji jahači, a koja će četiri konjička para braniti boje Hrvatske na Kupu nacija Šimleša će odrediti prvog natjecateljskog dana, a kandidati su: Andrea Novak, Renato Levanić, Geza Nagy, Dražen Gagro, Denis Gugić i Janka Krašovec.

Po Šimleševim riječima naši jahači trenutno nemaju konje kojima bi se sada ravnopravno suprostavili jahačima iz Austrije, Brazila, Egipta, Češke, Irske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Švicarske, Rusije i Mađarske koji su već prijavili svoje ekipe za Kup nacija.

Šimleša ipak vjeruje da će naši jahači već za idući olimpijski ciklus utrenirati konje s kojima će se moći suprostaviti ponajboljim jahačima u ovom dijelu Europe, a uvjeren je i da će već ove godine naši jahači ostvariti bolji poasman nego nekoliko posljednjih sezona u kojima su radovito zauzimali mjesta pri kraju porekta Kupa nacija.

Pročitajte više