Nacional objavio video: Policija je ometala pomoć ranjenom vatrogascu na Poljudu

Foto: Screenshot

TJEDNIK Nacional objavio je na svojim stranicama snimku iz utrobe poljudskog stadiona tijekom derbija između Hajduka i Dinama 29. rujna (0:0).

Na toj utakmici teško je ozlijeđen vatrogasac Tomislav Biku kojem je raznesen prst nakon što je Torcida na tartan stazu bacila topovski udar. Kao što se vidi na snimci, vatrogascu su u pomoć odmah priskočili kolege, a dok su ga zajedno s Hajdukovim povjerenikom za navijače Kristijanom Petricom izvodili s terena do hitne pomoći jedan od prisutnih policajaca mu je prišao i, iako snimka nema tona, nešto dobacivao.

Nakon toga mu se pridružio još jedan kolega s kojim je krenuo za Petricem i vatrogascima, a ozbiljniji incident spriječio je treći policajac koji ih je na vrijeme zadržao. Potpuno iznerviran situacijom, drugi vatrogasac je u tom trenutku raširio ruke i nešto dobacio policajcu, nakon čega snimka završava.

Slobodna Dalmacija je dan nakon utakmice objavila da su policajci, nakon što su vidjeli što se dogodilo, Petricu psovali obitelj i govorili da je govno te da ga je jedan od njih pokušao i udariti. Policija nije primila nikakve pritužbe na rad svojih djelatnika, a Slobodnoj Dalmaciji je odgovorila da za slučaj zna jedino iz medijskih napisa.

Redakcija Indexa je PU Splitsko-dalmatinskoj uputila upit u vezi s ovom snimkom, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više