ROLAND GARROS

Nadal i Đoković večeras igraju klasik. Evo gdje ga možete gledati

Foto: EPA-EFE

VEČERAS od 20:45 u četvrtfinalu Roland Garrosa možete gledati još jedan klasik između Rafe Nadala i Novaka Đokovića. Trenutno peti i prvi tenisač svijeta odmjerit će snage 59. put, a srpski tenisač ima dvije pobjede više od Španjolca te vodi 30:28.

Nadal se namučio u utakmici četvrtog kola. Spasio je četiri meč-lopte protiv Belgijca Davida Goffina (ATP - 60.) i pobjedom 6:3, 5:7, 7:6 (9) izborio mjesto u četvrtfinalu. U nesvakidašnjem zapletu kad su u pitanju Nadalovi mečevi na zemljanoj podlozi, 35-godišnji Grand Slam rekorder je pri vodstvu 6:3, 5:3 bio na putu prema relativno uvjerljivoj pobjedi, ali je dopustio Goffinu da nizom od četiri gema izbori odlučujući set, pri čemu je Belgijac spasio i dvije meč-lopte.

S druge strane, Đoković je pobijedio  Diega Schwartzmana 6:1, 6:3, 6:3 nakon dva sata igre. Đoković u prvom setu nije imao nikakvih problema, ali je Argentinac u drugom poveo 3:0 i bio vrlo blizu osvajanja seta.

Susret možete pratiti u prijenosu na programu Eurosporta koji je dostupan preko Total TV-a i na platformi Eurosport Player. Prošle godine gledali smo ovaj okršaj u polufinalu, a bolji je bio Đoković s 3:1 u setovima.

Nadalova želja odbijena

Podsjetimo, Nadalova želja bila je meč po danu, a zakazana satnica razljutila je trenera tenisača koji je osvojio rekordni 21 Grand Slam naslov i ukupno 13 puta otišao do kraja na Roland Garrosu. Carlos Moya, i sam nekoć osvajač jakog turnira u Parizu i nekadašnji broj 1, rekao je:

"Rafael Nadal je 13 puta bio pobjednik u Parizu. Ako on ima zahtjev, treba ga poslušati. Ali u pitanju je biznis, mi to razumijemo." Španjolac od 2005. godine ima problem s Muller-Weissovom bolesti, a riječ je o degenerativnoj bolesti koja izaziva deformaciju jedne od kostiju smještenih u srednjem dijelu stopala. Priznao je da ga stopalo boli svaki dan, a posebice nakon dugih mečeva.

Pročitajte više