Nadal ovakav poraz nije doživio već više od 20 godina

Foto: Profimedia

RAFAEL NADAL oprostio se već u 2. kolu turnira serije Masters 2000 u Rimu, koji je u karijeri osvojio čak 10 puta, i to jednim od najtežih poraza na svojoj omiljenoj podlozi. Poljak Hubert Hurkacz svladao ga je 6:1, 6:3, što je tek treći put da je Nadal osvojio manje od pet gemova na zemljanoj podlozi na ATP razini, a prošli put to mu se dogodilo prije 21 godinu.

Nadal igra svoju oproštajnu sezonu, a ovo mu je bio tek četvrti turnir ove godine. Najbolji rezultat ostvario je na turniru u Madridu pretprošlog tjedna, gdje je prvi put spojio tri pobjede i došao do osmine finala. Izvedba u Rimu pokazala je da nije spreman, pa je logično bilo pitati ga hoće li uopće zaigrati na Roland Garrosu i oprostiti se od pariške publike.

Dvije opcije

"Imam dvije opcije", rekao je Nadal na press-konferenciji nakon poraza. "Mogu priznati sam sebi da nisam spreman, da ne igram dovoljno dobro i odlučiti da neću na Roland Garros. Druga opcija je da prihvatim kakav sam bio danas, da pravilno radim i pokušam biti drukčiji za dva tjedna."

Nadal je čak 14 puta osvojio Roland Garros, ali ne gaji iluzije da će sa skoro 38 godina doći do 15. titule, što ne znali da će odustati od borbe ako mu zdravlje dopusti.

"Odluka mi još nije jasna, ali mislim da mi je um bliže tome da dođem na Roland Garros i budem najbolji što mogu. Fizički imam nekih problema, ali vjerojatno ne takvih da odustanem od najvažnijeg turnira moje teniske karijere. Ako se budem osjećao spremnim, bit ću tamo i borit se za istu stvar za koju sam se borio zadnjih 15 godina, koliko god se činilo nemoguće", rekao je Nadal.

Pročitajte više