Nadal: Prije mjesec i pol nisam znao hoću li igrati, ali sad neću stati

Foto: EPA-EFE

RAFAEL NADAL pobijedio je Daniila Medvedeva 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5 u finalu Australian Opena i došao do 21. Grand Slam titule, čime je prestigao Rogera Federera i Novaka Đokovića po broju velikih naslova. Rafa je gubio 2:0 u setovima i bio je u bezizlaznoj situaciji u trećem, ali je uspio okrenuti meč.

Na dodjeli pehara, dok su govore držali šefovi turnira i sponzori, Nadal je sjedio na stolici jer nije mogao stajati na nogama od grčeva i umora. No smogao je snage da ustane i nakon što je zahvalio publici, koja ga je nosila, pohvalio je i sjajnog Medvedeva.

Najemotivniji meč

"Daniil, znam da ti je teško, ti si veliki šampion. Bio sam u tvojoj situaciji, imao sam šansu osvajati i gubio sam, ali siguran sam da ćeš ovaj turnir osvojiti nekoliko puta. Ovo je jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri i bila mi je čast igrati ga protiv tebe. Ovo je nevjerojatno. Prije mjesec i pol nisam znao hoću li igrati, a sad sam ovdje s ovim peharom", rekao je Rafa i nastavio:

"Prije mjesec i pol bih možda rekao da će ovo biti moji zadnji Australian Open, ali sad ne. Ovo me napunilo energijom, napravit ću sve da dođem i sljedeće godine. Ovo je vjerojatno bio najemotivniji mjesec u mojoj karijeri i sva podrška koju sam osjetio će zauvijek biti u meni. Puno vam hvala."

Nadal je nakon fotografiranja s peharom i Medvedevom kratko gostovao u Eurosportovom studiju. Vidno premoren, držao je pehar u rukama i šalio se s Matsom Wilanderom i Alize Lim, koji su bili u studiju.

Rekao sam si: "Jebote, ne opet"

"Žao mi je Daniila, bio je sjajan, ali borio sam se strašno. Bio sam užasno umoran nakon prva dva seta. Imao sam veliku šansu u drugom setu, ali bio sam malo nervozan, kao i na kraju meča. Daniil je jako pametan igrač i teško je igrati protiv njega. Uvijek ima rješenja i siguran sam da će osvojiti puno Grand Slamova", rekao je Nadal, koji je u petom setu izgubio jedan servis za meč nakon 30:0.

"Kad sam izgubio servis za meč, rekao sam si 'Jebote, ne opet'. Znao sam da mogu izgubiti meč, ali da se moram boriti. Puno puta sam gubio finala ovdje, a danas je bilo nemoguće dobiti. Mogao sam izgubiti, OK, ali si nikad ne bih oprostio da se nisam borio do kraja", rekao je Nadal, koji nakon meča uopće nije komentirao 21. povijesnu titulu.

Pročitajte više