Nadala nema tko zaustaviti

POSLJEDNJIH mjeseci gdje god da stupi na zemljani teren Rafael Nadal piše novu stranicu teniske povijesti. Prije desetak dana osvojio je Monte Carlo treći put, jučer je srušio rekord Johna McEnora, niz od 75 pobjeda na tepihu, a već danas je pobjedom nad Fernandom Gonazalezom (6;2, 6;2) postao prvi tenisač nove ere koji je treći put uzastopno osvojio turnir u vječnom gradu!

Iluzije da bi Gonzalezov veliki saveznik mogao biti umor Nadala nakon jučerašnje torture od tri sata i 38 minuta tijekom meča s Davidenkom, Španjolac je razbio već u prvom gemu. Tempom i ritmom je toliko stisnuo Gonzalez da je Čileanac odmah izgubio servis. 

Od tog trenutka, meč je sve do sredine drugog seta bio promet u jednom smjeru. Tek kada je  Čileanac uspio vratiti jedan breake (1-3) ponadali smo se da će meč potrajati malo duže. No Nadal je odmah uzvratio i nastavio nezadrživ pohod na 21. titulu u karijeri .

Ni trag od umora, ni fizičkog, ni mentalnog. 77. uzastopna pobjeda na zemlji; Španjolca  definitivno nema tko zaustaviti. Može li do 100 uzastopnih pobjeda? S ovakvim motivom, strašću, i željom za pobjedom za Nadala ništa nije nemoguće.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više