Nadzorni odbor pozitivno o financijskom poslovanju HOO-a

NADZORNI odbor Hrvatskog olimpijskogodbora ocijenio je pozitivnim financijsko poslovanje HOO-a u prvihdevet mjeseci ove godine, priopćeno je danas iz Tajništva HOOa.-

Razmatrajući izvješće o izvršenju programa i financijskog planajavnih potreba u sportu državne razine za razdoblje od 1. siječnja do30. rujna 2003., Nadzorni odbor je ocijenio kako financijskoposlovanje HOO-a u odnosu na isti period prošle godine bilježipozitivan rezultat, unatoč tome što su podbacili prihodi od igara nasreću.

Nadzorni odbor smatra kako je ostvareni financijski rezultatposlovanja za prvih devet mjeseci povoljan, te da su učinjeni znatnikvalitativni strukturni pomaci u odnosu na isti period prošle godine.To se očituje u nizu činjenica, kao što su povećanje ostvarenogukupnog prihoda za oko deset posto i smanjenju ukupnih troškovaposlovanja za oko sedam posto. Također, što se tiče obveza za programeiz prethodnih godina sve što je planirano je i izvršeno, a u značajnomdijelu podmiruju se i obveze prema poslovnim bankama.

Nadzorni odbor je utvrdio kako se pozitivno poslovanje vidi i uiznalaženju većeg iznosa vlastitih sredstava za potrebe financiranjasportskih programa, kaže se u priopćenju sa jučerašnje sjednice NO-a.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.