Naftaš kvari posao Hajduku. Bogati Azeri ponudili sjajan ugovor ukrajinskom krilu

Foto: Profimedia

OLEKSIJ KAŠČUK (23), desno krilo Šahtara, već dulje je želja Hajduka. Lider SuperSport HNL-a htio ga je dovesti ljetos, ali nije uspio. Sada su se, u zimskom prijelaznom roku, aktualizirali pokušaji Hajduka da ga dovede jer mu je desno krilo pozicija na kojoj mu je nužno pojačanje. No, Kaščuka jako žele i u Azerbajdžanu. Tamošnji Nefči (Naftaš) ponudio mu je sjajan ugovor pa se Ukrajinac misli između Splita i Bakua.

Kaščuk je briljirao u Azerbajdžanu

Odlazak u Azerbajdžan bio bi mu povratak u poznato okružje, gdje je k tome briljirao. Naime, u prethodne dvije godine tamo je u dva navrata proveo ukupno godinu dana na posudbama u klubu koji se zove Sabah. Za njega je u 41 nastupu postigao 18 i namjestio 12 golova.

Jasno je zašto je Kaščuk cijenjen kod bogatih Azera. Nakon što je briljirao na posudbi u azerbajdžanskom klubu, vratio se u Šahtar kod sportskog direktora Darija Srne i trenera Marina Pušića. U 12 nastupa ove sezone postigao je četiri gola, a jedan namjestio.

Kaščuk bi mogao doći bez odštete

Igrao je i 25 minuta protiv Porta u Ligi prvaka. Kaščuku ugovor sa Šahtarom završava na ljeto pa već sada može izravno pregovarati s drugim klubovima oko prelaska bez odštete za šest mjeseci. No, Hajduku treba već sada i, s obzirom na njegov status, može ga dovesti u zimskom prijelaznom roku uz simbolično obeštećenje ili bez odštete, ali uz postotak od budućeg transfera.

Pogledajte što je napravio mladim zvijezdama Hrvatske na Euru

Kaščuk je ljevak koji igra na suprotnom krilu, a hrvatski ljubitelji nogometa, ali i zvijezde SuperSport HNL-a već su ga dobro upoznali. Ljetos, u prvom kolu skupine U-21 Eura, briljirao je za pobjedu Ukrajine nad Hrvatskom 2:0. Drugi gol je namjestio, a prvi postigao nakon fenomenalne solo akcije. U slalomu je nanizao Lukasa Kačavendu, Maura Perkovića, Juricu Pršira i Bartola Franjića, da bi nakon toga zabio Dominiku Kotarskom. Ukrajina je došla do polufinala, a Kaščuk je igrao sve utakmice na EP-u.

Pročitajte više