lige petice

Nagelsmann: Kao dijete sam spavao u Bayernovoj posteljini. Nisam dao mami da je pere

Foto: EPA-EFE

JULIAN NAGELSMANN uskoro će povesti Bayern u pripreme za novu sezonu, nakon što je došao na Allianz Arenu iz Leipziga.

Mladi njemački stručnjak od prošlog tjedna je u Bayernovu trening-kampu, gdje priprema plan i raspored priprema prve momčadi za novu sezonu. Bayern će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 17. srpnja protiv Kölna, a sezona mu službeno počinje 7. kolovoza utakmicom njemačkoga kupa protiv niželigaša Bremera.

Nagelsmanna se dugo povezivalo s Bayernom, koji je navodno Leipzigu platio oko 25 milijuna eura sa svim bonusima, što je najveća odšteta za nekog trenera.

"Sve ovo i dalje je kao san. Nekad se moram uštipnuti da shvatim da sam zaista trener Bayerna. Sigurno će mi trebati vremena da se prilagodim, ali želim da moj Bayern igra napadački i atraktivan nogomet i da navijači, kad izađu sa stadiona, kažu: 'Ovo je vrijedilo novca za kartu.' Momčad je izvanredna sa strašnim pojedincima. Neće biti prevelikih promjena, a moj zadatak bit će da iz svakog od njih izvučem maksimum", kazao je 33-godišnji Nagelsmann, koji je dodao:

"Kao dijete sam spavao u Bayernovoj posteljini i nisam dao majci da je pere. No, nekad je morala i onda bi je odmah vratila na krevet. Ovo je ostvarenje sna."

Nagelsmann je od 2016. do 2019. vodio Hoffenheim i uveo ga u Europu, da bi zadnje dvije godine bio trener Leipziga. U tom klubu naslijedit će ga Amerikanac Jesse Marsch.

Pročitajte više