Regija

Najbogatiji srpski nogometaš se Beogradom provozao u Ferrariju od 2,5 milijuna kuna

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ, nogometaš saudijskog Al-Ittihada, na odmoru je u Beogradu. 

U glavnom gradu Srbije 30-godišnji Prijović trenira u teretani, ali i uživa u automobilu vrijednom više od dva milijuna kuna. Prijović je posljednjih dana privukao pažnju Beograđana Ferrarijem 812 koji ima 800 konja i koji do 100 km/h stiže za samo 2,9 sekundi. 

Podsjetimo, Prijović je jedan od deset ljudi koje je početkom travnja policija zatekla u baru beogradskog hotela Crown Plaza te ih uhitila. Odvedeni su pred tužitelja zato što su prekršili odluku vlade o zabrani okupljanja tijekom izvanrednog stanja koje je bilo na snazi u Srbiji zbog haranja korone. Propust Prijovića i ostalih nije bilo kršenje policijskog sata, nego to što su ušli u restoran i što ih je bilo više od pet. Prekoračili su dozvoljeni broj osoba na jednom mjestu. Prijović je osuđen na kućni pritvor, a zbog toga bi mogao dobiti otkaz u Saudijskoj Arabiji. 

On je u siječnju prošle godine potpisao ugovor s Al-Ittihadom po kojem mu se najbogatiji saudijski klub za četiri i pol godine obvezao platiti 25 milijuna eura, i to bez bonusa za golove i asistencije.

Iako je rođen u Švicarskoj i ondje je odrastao, Prijović je odbijao igrati za tamošnju nogometnu reprezentaciju čekajući poziv Srbije. Na kraju ga je dočekao i postao junak Srbije zabivši odlučujući pogodak za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Pročitajte više