Najbolja tenisačica svijeta objasnila otkaz treneru s kojim je stigla do vrha

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJA tenisačica svijeta, Naomi Osaka, napokon je dublje objasnila razloge rastanka s trenerom Saschom Bajinom nakon osvojenog naslova Australian Opena.

Japanka je objavila kako će Bajin i ona ići u drugom smjeru 16 dana osvajanja drugog Grand Slam turnira zaredom što je ostavilo mnoge u čudu. Mnogi su mislili da je došlo do razmirica oko podjele novca, ali Osaka tvrdi da nije o tome riječ.

"Neću staviti uspjeh ispred svoje sreće. Neću to žrtvovati. Mislim da su ljudi zbog načina na koji smo komunicirali u Australiji mogli vidjeti da nešto nije u redu. Neću reći ništa loše protiv njega jer sam zahvalna za sve što je učinio", rekla je Osaka novinarima u najavi WTA turnira u Dubaiju.

Radila je s Bajinom nešto više od godinu dana, a pod njim je stigla do prve pozicije na WTA ljestvici u 2018. Godinu je započela kao 72. tenisačica svijeta. Bajin je zbog toga dobio nagradu za WTA trenera godine. Osim Osake, trenirao je Grand Slam pobjednice poput Serene Williams, Victorije Azarenke i Caroline Wozniacki. 

Japanka još nije imenovala novog trenera, ali nada se da će ga imati do Indian Wellsa koji kreće početkom ožujka.

"Najvažnije je naći nekoga s pozitivnim stavom. Ne želim nekoga u svom kutu da govori negativno. To bi bilo najgore. Želim nekoga tko je direktan, tko se ne boji reći mi stvari u lice. Radije bih da mi kaže što misli u lice nego da ide iza leđa", objasnila je Osaka.

Tako i dalje ne znamo punu priču iza promjene trenera. Ipak, što god je Bajin radio, nije činilo Osaku sretnom, unatoč fenomenalnim rezultatima. 

Pročitajte više