Najbolje Capellovo poluvrijeme: Naljutio sam se kada smo primili gol!

"VEČERAS smo odigrali svojih najboljih 20 minuta otkad sam engleski izbornik", istaknuo je Fabio Capello koji je na konferenciju za novinare došao izuzetno smiren. Po ničemu se nije na njegovom licu vidjelo da je upravo "petardom" ponizio jednu od deset najboljih ekipa na svijetu. Capello nije likovao nad slomljenim protivnikom, Hrvatska i njeni problemi Talijana ne zanimaju. Na njemu je sad da odradi kvalifikacije do kraja i počne spremati taktiku za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi na koje se Engleska večeras kvalificirala.

> Video - Bilić: Nakon ovog poniženja moramo navijati za Englesku

> Bolna statistika: Najveći porazi hrvatske reprezentacije


"Trenirali smo jako dobro i to se vidjelo. Igrali smo fantastično, s puno brzih i jako, jako kvalitetnih dodavanja. Impresioniran sam karakterom koji su moji igrači pokazali, ostali su koncentrirani u svakoj sekundi utakmice. Kad je protivnik imao loptu odlično smo se kretali i zatvarali prilaze svom golu. Ma svime sam zadovoljan", kaže Fabio Capello.

Posebno je "Don Fabio" pohvalio Aarona Lennona. S više nego dobrim razlogom. "Bio sam siguran da će on startati protiv Hrvatske, iako protiv Slovenije nije bio među prvih 11", otkrio je Capello kazavši kako ga je igrač Tottenhama oduševio u partiji protiv Birminghama. "Treba nam takav igrač, posebno jer je sad u fantastičnoj formi", kaže Capello.

No, perfekcionist na klupi Gordog Albiona pronašao je zamjerku čak i večerašnjoj sjajnoj predstavi. "Naljutio sam se kad smo primili gol. To nam nije trebalo", kazao je Capello sa smiješkom na licu. Ali svima je bilo jasno da to nije šala, Engleska planira iduće godine postati svjetski prvak, a da joj to pođe za rukom mreža će uglavnom morati ostajati prazna.

"Važno je da na SP dođemo u jednakoj fizičkoj spremi kao sada", kaže Capello koji nije zabrinut zbog navijačkih apetita koji će od sutra zasigurno porasti do neba. "Očekivanja uvijek postoje kad vodite Englesku. Mi moramo uvijek igrati na pobjedu jer smo jedna od najboljih ekipa na svijetu. To nije samo moje mišljenje, to je činjenica. Prvi cilj je ispunjen, plasirali smo se na SP, a sada imamo vremena za daljnje pripreme. Imamo puno kvalitetnih igrača i siguran sam da ćemo u JAR-u ostaviti dobar dojam", kazao je talijanski stručnjak.

Pročitajte više