Najbolji sudac u BiH zbog prijetnji njemu i obitelji odbija suditi Želji i Sarajevu

Foto: EPA

ELITNI rang bosanskohercegovačkog nogometa ulazi u završnicu, a tamošnji portal Sportsport piše kako je najbolji sudac iz BiH, Sarajlija Irfan Peljto, odbio do kraja sezone suditi klubovima koji dolaze iz glavnog grada, odnosno Željezničaru i Sarajevu. 

Peljto je to učinio zbog navodnih prijetnji koje prima on i njegova uža obitelj, a koje je prijavio policiji. Najbolji BiH sudac je o svojoj odluci obavijestio i Komitet za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji je prihvatio njegovu odluku.

Sudit će na Euru

Željezničar i Sarajevo će do kraja sezone igrati više derbija, ali Peljto neće suditi na nijednom, Trebao je biti sudac ovog vikenda u derbiju Željezničara i Veleža, ali glavni sudac na Grbavici bit će Elvedin Topuzović.

Peljto inače gradi zavidnu karijeru na međunarodnoj razini i često sudi Ligu prvaka. Nedavno je sudio prijateljsku utakmicu između Slovenije i Portugala, a prije toga je sudio i nokaut-fazu Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida. Gotovo je sigurno i da će suditi na Europskom prvenstvu.

Pročitajte više