Najbolji futsal igrač na svijetu magičnim golom donio pobjedu Portugalu

 Foto: Getty Images / Guliver Image

DRUGI DAN Europskog prvenstva u Futsalu koji se održava u Sloveniji donio je jedan očekivan rezultat, te jednu senzaciju.

Portugal je s visokih 4:1 svladao Rumunjsku, a razlika u kvaliteti bila je očita od samog početka. Već u 4. minuti je Cary glavom plasirao preciznu dugu loptu u prvi kut, a prednost je udvostručio Cecilio iz voleja nakon lijepe akcije iz prekida. Tako je ostalo sve do posljednjih 8 minuta kada Rumunji uvode golmana-igrača, a takav pristup isplatio im se kada su s(p)retnim pogotkom Stoice smanjili rezultat. Ipak, tada na scenu stupa najbolji igrač futsala na svijetu, Ricardinho. Primio je loptu iz auta, okrenuo čuvara u mjestu a onda rabonom poslao loptu pored golmana za najbolji gol u dosadašnjem dijelu turnira. 

U idućoj minuti, Ricardinho je u kontranapadu proigrao Coelha za konačnih rezultat i veliki korak k četvrtfinalu za jednog od favorita prvenstva. Treća ekipa u ovoj grupi je Ukrajina, koja će u drugom kolu odmjeriti snage s Rumunjskom.

 

Druga utakmica donijela nam je susret između Španjolske, aktualnog prvaka Europe i daleko najuspješnije reprezentacije koja ima čak 7 titula kontinentalnog prvaka te Francuske, reprezentacije koja je pomalo iznenađujuće izbacila Hrvatsku u doigravanju.

Ipak, Francuzi se nisu nimalo preplašili suparnika i Španjolci mogu biti sretni što su izvukli bod u utakmici s dva autogola. Francuzi su vodili čak tri puta, ali Španjolci su se svaki put vraćali i u zadnjih nekoliko minuta s golmanom-igračem ipak su uspjeli stići do remija. Posebno je impresivna bila moć Francuza da prepoznaju nesiguran pas Španjolaca koji su bezuspješno lomili njihovu zonu, da bi sve te greške kaznili u silovitim i preciznim kontranapadima. Ovakav rezultat ostavio je Španjolsku bez prava na kiks u susretu s Azerbajdžanom koji je bio slobodan u prvom kolu. 

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više