Najbolji igrač NHL-a vratio se u velikom stilu

ZABIO je Claude Giroux jedan gol i asistirao za preostala tri suigrača pri gostujućoj 4:1 pobjedi Philadelphia Flyersa na gostovanju kod Dallas Starsa.

Nije Giroux, inače najučinkovitiji napadač lige s 43 poena, igrao od desetog prosinca, kada ga je suigrač Wayne Simmonds nespretno pogodio koljenom u stražnji dio glave. Osjećao je simptome potresa mozga.

U posljednjih su 13 utakmica Flyersi upisali deset pobjeda, dok su na 18 ovosezonskih gostovanja izborili 13 pobjeda. Vodeća su momčad Istočne konferencije s 46 bodova.

Na Girouxove su asistencije u Dallasu u srijedu još zabijali Simmonds, češki veteran Jaromir Jagr te slovački branič Andrej Meszaroš.

Vodeća momčad cijele lige s 48 su bodova Chicago Blackhawksi, prvaci iz pretprošle sezone. Potvrdili su dominaciju domaćom 5:1 pobjedom nad Montreal Canadiensima došavši do osme pobjede u deset zadnjih utakmica.

U derbiju večeri Vancouver Canucksi su u svojoj Rogers Areni pobijedili Detroit Red Wingse 4:2. Igrač utakmice bio je golman domaćeg sastava Roberto Luongo koji je obranio 38 udaraca.

U 7:2 domaćoj pobjedi nad Tampa Bayom San Jose Sharksi su zabili najbržih pet golova u klupskoj povijesti. Uspjelo im je to u uvodnih 14 minuta i 47 sekundi igre.

 

NHL liga, srijeda:

Carolina – Phoenix 3:4

Chicago – Montreal 5:1

Dallas – Philadelphia 1:4

Colorado – St. Louis 3:2

Vancouver – Detroit 4:2

San Jose – Tampa Bay 7:2

Pročitajte više