NBA

Najbolji igrač play-offa dobio pomoć. Sixersi zbog toga nisu imali šanse

Foto: Getty Images / Guliver Images

TORONTO RAPTORSI upisali su najveću pobjedu u doigravanju u povijesti svoje franšize. Kod kuće su pregazili Philadelphia 76erse 125:89. Raptorsi sada vode u seriji 3:2.

Sixersi su još dobro i prošli jer su u jednom trenutku gubili ogromnih 40 razlike. Joel Embiid ponovno je zakazao, imao je samo 13 poena uz 6 skokova i osam izgubljenih lopti. Jimmy Butler jedini je odigrao na razini za Philu s 22 poena, 5 skokova i 7 asistencija, a razlog velikog poraza, osim dobre obrane Raptorsa, leži u činjenici da je najbolji igrač play-offa Kawhi Leonard napokon dobio pomoć u ovom susretu.

Leonard je u svakoj utakmici do sada išao preko 30 poena, ali sinoć nije morao. Imao je 21 poen, 13 skokova, 4 asistencije i dvije ukradene lopte. Ovoga puta Pascal Siakam je zabio 25 uz 8 skokova, Marc Gasol je dodao 11 poena, Kyle Lowry je utrpao 19 uz 6 skokova i 5 asistencija, Danny Green je zabio pet trica za 17 poena, a Serge Ibaka dodao je 10 s klupe.

Toronto će u noći s četvrtka na petak gostovati u Philadelphiji. Ako dođu do pobjede, osigurat će ulazak u finale Istoka.

Pročitajte više