NBA

Najbolji igrač play-offa fantastičnom partijom izjednačio seriju protiv Sixersa

Foto: Getty Images / Guliver Images

TORONTO RAPTORSI došli su do pobjede u četvrtoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije kod Philadelphije 76ersa i tako poravnali seriju na 2:2.

Raptorsi su slavili 101:96, a ponovno je najbolji u njihovoj ekipi bio fenomenalni Kawhi Leonard. Najbolji pojedinac ovosezonskog play-offa završio je s 39 poena 14 skokova i 5 asistencija. Istina, imao je i sedam izgubljenih lopti, ali povukao je u ključnim trenucima kada se lomila utakmica. 

Toronto je vodio 91:90 kada se Leonard digao preko Embiida i pogodio tešku tricu za 94:90. U sljedećem napadu Harris je promašio otvorenu tricu i Raptorsi su utakmicu priveli kraju mirno pogađajući slobodna bacanja. 

Leonard napokon dobio pomoć

Ono što je nedostajalo kanadskoj franšizi u zadnja dva poraza je učinak ostalih igrača osim Leonarda i Pascala Siakama koji je također bio sjajan do ovog susreta. Večeras je zabio samo 9 poena uz šut 2-10 iz igre zbog ozljede lista, ali Leonard je dobio pomoć u drugima. Marc Gasol je zabio 16 uz pet skokova, Kyle Lowry je dodao 14, Danny Green 11, a Serge Ibaka važnih 12 poena s klupe.

Nakon ovog susreta ipak će se najviše pričati o sjajnom Leonardu. Nakon što je zabio 45 u prvoj utakmici, u sljedeće dvije je utrpao 35 i 33, a sada je dokazao zašto mnogi pričaju da se radi o najboljem košarkašu svijeta u ovom trenutku. 

Kod Sixersa najbolji je bio Jimmy Butler s 29 poena. Toronto je odlično limitirao ostale u redovima Philadelphije. Leonard je ponovno spremio Bena Simmonsa u džep koji je imao 10 poena, Joel Embiid je zabio samo 11, dok je Tobias Harris dodao 16, ali uz loš šut 7-23.

Serija se sada seli u Toronto. Sljedeća utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

Pročitajte više