Slovenci organizirali brutalni kamp u Poreču, tamo su bili i judaši Black Belta

Foto: JK Black Belt

Slovenski judo klubovi Bežigrad i Apolon Maribor-Hoče već tradicionalno u veljači organiziraju u Poreču judo kamp koji svake godine privlači sve veći broj vrhunskih mladih judaša iz cijelog svijeta.

Pretprošle godine tamo je bilo preko 350 judaša iz 11 država, a prošle i ove godine na kampu je sudjelovalo preko 650 judaša iz 18 država. Uglavnom se radi o reprezentativcima uzrasta kadeta i juniora, ali i ostalih željnih dobrih i jakih treninga uoči nastavka domaće i europske judo sezone.

O tome da se radi o važnom i kvalitetnom kampu za mlade judaše, svjedoči i činjenica da su priloge iz Poreča objavile i RTV Slovenija te Televizija Maribor.

Druge godine zaredom tamo su bili i kadeti i juniori zagrebačkog judo kluba Black Belt koji i ove godine nastavlja s odličnim rezultatima na domaćim i europskim natjecanjima.

Šest dana jakih priprema na osam tatamija u Valamarovoj dvorani u Poreču s kojih su se vratili, bit će im odličan uvod u nastavak sezone.

"Cilj nam je osigurati norme za Europsko i Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore"

Evo što o svemu kaže Saša Šafranić iz JK Black Belt:

"Vratili smo se s međunarodnog judo kampa koji se održao u Poreču, na kampu je sudjelovalo preko 650 natjecatelja, od kadeta do seniora uključujući članove raznih reprezentacija, znači najboljih predstavnika svojih zemalja.

Naš klub Black Belt je također sudjelovao sa svojim najboljim natjecateljima u uzrastu kadeta i juniora, a većina tih naših natjecatelja su i članovi hrvatske reprezentacije. Na kampu su bili i hrvatski seniori, među kojima je bila i Barbara Matić.

Za nas, najbitnije je da smo na ovim pripremama izvukli ono što nam je bilo najpotrebnije, a to je sigurnost u same borbe jer nam predstoje veliki turniri, europski kupovi u uzrastu kadeta i juniora. Naš cilj je i u kadetskom i u juniorskom uzrastu ostvariti norme za nastup na Europskom i Svjetskom prvenstvu. S obzirom da nam je to glavni cilj, sljedeće naše akcije se odnose na sudjelovanje na europskim kupovima na kojima se skupljaju bodovi za ta prvenstva. Samim time, naši natjecatelji dolaze i na popis reprezentacije.

Iako su nam ove pripreme bile nakon početka sezone, one su našim natjecateljima zaista dale jednu sigurnost u sebe, i tek sad krećemo u prave borbe kako bismo ostvarili svoje ciljeve.

Podsjetio bih još samo da smo prošle godine imali izvrsne rezultate, imali smo preko 10 medalja s jakih i velikih natjecanja, imali smo medalju na prvenstvu Europe, zlatnu Janu Cvjetko na Eyofu, Europskoj olimpijadi mladih. Naši kadeti i juniori praktički su sada ulazna godina u kadete, najmlađi su, ali već sada svi ostvaruju zapažene rezultate. Sve ide po planu, čak i bolje od očekivanja."

Pročitajte više