Najbolji kadeti svijeta bili su na Europskom kupu u Poreču. Hrvatima 6 petih mjesta

Foto: Tino Marić/HJS

Poreč je ovog vikenda bio domaćin Europskog judo kupa za kadete, a tamo su stigli najbolji kadeti iz cijelog svijeta, njih 588. Među njima je bilo i onih koji su na samom vrhu svjetske rang liste kadeta u svojim kategorijama.

Čak šest natjecatelja iz Hrvatske došlo je do same završnice, no nažalost svi su ostali nadomak postolja i osvojili peto mjesto, objavio je Hrvatski judo savez.

[EJU EUROPSKI KADETSKI KUP POREČ 🇭🇷 2024] 5. Mjesto Vita HUDIKA 🇭🇷 (-70kg) 5. mjesto Marko VUJICA 🇭🇷 (-90kg) 5. mjesto...

Objavljuje Cro JudoNedjelja, 17. ožujka 2024.

Peta mjesta osvojili su Filip Knez (-60kg/JK Šibenik), Marko Vujica (-90kg/JK Samobor), Dan Koncilija (-90kg/JK Zagreb), Luka Ivanković (+90kg/JK Dubrovnik), Vita Hudika (-70kg/JK Black Belt) i Antea Ajduković (+70kg/JK Pujanke). 

[EJU EUROPSKI KADETSKI KUP POREČ 🇭🇷 2024] 5. mjesto Filip KNEZ 🇭🇷 (-60kg) 📸 Tino MARIĆ (HJS) . . #CroJudo #Judo #CroatiaFullOfLife #JudoPorec2024

Objavljuje Cro JudoSubota, 16. ožujka 2024.

Plasmane su ostvarili David Šega (-66kg/JK Lika) i Leona Niketić (+70/JK Dubrovnik), oboje su završili natjecanje na sedmom mjestu.

Vita Hudika u svom drugom nastupu na EJU nadomak medalje

"Odličnu nedjelju priredila nam je Vita Hudika (-70kg) koja u svom drugom nastupu na Europskim kupovima dolazi do svog prvog plasmana, 5.mjesta! 

Vita, koja je još uvijek u kategoriji mlađih kadeta, je danas upisala pobjedu u prvom kolu protiv njemačke predstavnice Wagner. U drugom kolu gubi od Brazilke Hottis, koja ju povlači u repasaž gdje ostvaruje 3 pobjede (SLO, BIH, NED). U vrlo neizvjesnoj borbi za broncu sa Austrijankom Proell, u desetoj minuti borbe Vita pada na waza-ari i završava svoj nastup na 5.mjestu. Ostaje mali žal za medaljom, ali Vita je danas pokazala lavovsko srce i njeni rezultati će sigurno doći!", objavili su iz njenog kluba na Facebooku. 

𝗩𝗶𝘁𝗮 𝗛𝘂𝗱𝗶𝗸𝗮 𝗻𝗮𝗱𝗼𝗺𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗹𝗷𝗲, 𝗱𝗼𝗯𝗿𝗶 𝗻𝗮𝘀𝘁𝘂𝗽𝗶 𝗻𝗮š𝗶𝗵 𝗸𝗮𝗱𝗲𝘁𝗮 𝘂 𝗣𝗼𝗿𝗲č𝘂! 👏🏼👏🏼👏🏼 Europski kadetski kup koji se ovaj vikend...

Objavljuje Judo & jujitsu Black BeltNedjelja, 17. ožujka 2024.

Francuzi i Brazilci osvojili najviše medalja

U konkurenciji 28 država najuspješnija ekipa u Poreču bila je reprezentacija Francuske koja je osvojila šest zlatnih medalja, jedno srebro i šest brončanih medalja. Na drugom mjestu pozicionirala se ekipa Brazila sa četiri zlata, dva srebra i devet bronci. Natjecatelji iz Španjolske završili su na trećem mjestu sveukupnog poretka s jednim zlatom, dva srebra i dvije bronce.

Iz HJS-a podsjećaju kako je krajem travnja Hrvatski judo savez organizator  jednog od najvažnijih događaja u ovoj kalendarskoj godini. U Zagreb stižu olimpijski, svjetski i europski prvaci na Europsko seniorsko prvenstvo u judu.

Pročitajte više