NAJBOLJI KORNERI U POVIJESTI Francuskinje plesom izludile Španjolke, pa im zabile dva gola

Screenshot

NITKO nikada ne bi primijetio prijateljsku utakmicu ženskih nogometnih reprezentacija Francuske i Španjolske (3:1) u Calaisu, da nije bilo dviju genijalnih i revolucionarnih akcija "domaćica" prilikom kornera, nakon kojih su postigle dva gola.

U oba navrata pet francuskih nogometašica bi čekajući izvođenje kornera, na rubu kaznenog prostora Španjolske, plesale u kolu držeći se za ruke. Iz plesačke rutine trgnule bi se istog trena kada bi im suigračica centrirala iz kuta i to tako da bi se sprintom zaletjele pred gol, gdje bi zauzele unaprijed dogovorene pozicije.
 
Ako vam se ovo čini bizarno ili glupo, niste u pravu. Francuskinje su u oba navrata kada su izletjele iz rasplesanog kola - zabile golove.
 
Činjenica je također da je u ovim slučajevima obrana Španjolske loše reagirala, ali i da ju je Francuska potpuno izludila ovim neočekivanim ritualom prilikom kornera. 

Kod prvog gola, Le Sammer je odlično ubacila na drugu vratnicu, gdje Henry vraća pred gol za Georges koja zabija s pet metara. Akcija za drugi gol također je sjajno izvedeni prekid. Opet Le Sammer vrhunski centrira, njene suigračice prekidaju ples i kreću prema golu, ali ovaj put nema povratne lopte jer Sarr glavom zakucava u mrežu.
 
Plesanje i vrtnja u krug na rubu kaznenog prostora protivnika svakako čini ovu akciju daleko atraktivnijom. Ali udaljavanje od lokacija pred golom i onda zalijetanje prema njima prilikom ubačaja iz kuta ima smisla. Ekipa koja tako napada je u dvostrukoj prednosti; igrači(ce) koji se zatrče na centaršut ubrzanjem mogu više skočiti nego da su statične, a da ne spominjemo efekt iznenađenja. 
 
Ove akcije Francuskinja ogroman su hit na društvenim mrežama. Poljaci su podsjetili da je Korona Kielce imala sličan ritual:
Nijemci su dodali da je prošle sezone Bochum također imao trik prilikom kornera, kada bi igrači u redu čekali ubačaj iz kuta, na koji bi se onda raspršili:

Pročitajte više