HNL

Najbolji lijevi bek HNL-a igra za Lokomotivu. Golčinom je podsjetio na Prosinečkog

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

IVAN MILIĆEVIĆ jedno je od najvećih iznenađenja aktualne sezone HNL-a. Lokomotivin 23-godišnji lijevi bek igra najbolji nogomet karijere, a sjajnu partiju pružio je i u jučerašnjem okršaju s Rijekom.

Njegova momčad slavila je na Rujevici s 2:1, a Milićević je zabio prvi pogodak momčadi na susretu. I to kako, spektakularno je pogodio s lijeve strane i podsjetio na Roberta Prosinečkog.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MILIĆEVIĆA OD 1:42

Sjećate li se gola legendarnog Žutog protiv Jamajke na SP-u 1998. godine? Na identičan je način u 16. minuti zabio Ivan Milićević. Probio je lijevu stranu i vidio Dabru u sredini te ga pokušao naći centaršutom. No lopta mu je prešla preko noge i nevjerojatnom putanjom od druge stative završila u Zlomislićevu golu.

Briljira cijelu sezonu

Treba istaknuti kako ovakva partija Milićevića nije ni po čemu iznimka za ovu sezonu. Bek Lokomotive najbolje je ocijenjeni lijevi bek od svih u ligi prema Sofascoreu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Osim što prednjači po ukupnoj ocjeni, Milićević drži prvo mjesto i po broju točnih ubacivanja po utakmici, kao i po ukupnom broju ubacivanja. Prednjači po broju točnih dugih lopti, po broju ulazaka u zadnju trećinu i po broju oduzetih lopti.

Drugi je lijevi bek lige u dvije kategorije, a to su presijecanja i otklonjene opasnosti, a u njima ga je pretekao Goričin lijevi bek Cheick Keita.

Uspio se nametnuti

Milićević je inače rođeni Posušanin, a svoju karijeru je počeo upravo na Mokrom Docu, gdje je pružao odlične partije i na sebe privukao veliku pažnju. Nakon Posušja nogometni put ga je odveo u Široki Brijeg, gdje je stasao kao igrač i s klubom s Pecare potpisao prvi profesionalni ugovor.

Na Pecari se zadržao godinu dana te zbog nezadovoljstva minutažom otišao u hrvatskog drugoligaša Dugopolje. U Dugopolju je odigrao odličnu polusezonu i bio standardni igrač. Na kraju sezone tadašnji trener NK Širokog Goran Sablić vratio ga je u momčad, ali je onda stigla odlična ponuda Lokomotive koju nije mogao odbiti.

U Lokomotivi nije odmah bio standardan, morao je proći još neke posudbe i čekati svoju priliku, ali sada ju je dočekao i čini se da će ju iskoristiti na najbolji mogući način.

Pročitajte više