Esport

Najbolji regionalni CS:GO igrači u Splitu će se boriti za 30.000 kuna

Foto: Hrvoje Jadrić

NAJAVLJENO je novo izdanje CSadria Clan Championshipa powered by A1 u organizaciji Counter-Strike Adrie. Najbolji regionalni CS:GO igrači tako će dobiti priliku natjecati se na LAN završnici u Splitu za nagradni fond od 30.000 kuna.

>Vraća se legendarni miš koji gameri obožavaju: Stiže novi MX518

Razvoj domaće esport zajednice jedan je od ključnih preduvjeta za razvoj čitave esport industrije. Prepoznali su to u momci iz CSadrie koji su jučer najavili novo izdanje regionalnog CS:GO prvenstva. CSadria Clan Championship održat će se u tri faze: kvalifikacija, online natjecanja i LAN završnice, a besplatno se mogu prijaviti svi regionalni timovi koji zadovoljavaju pravila. Prvi kvalifikacijski turnir održat će se 3. ožujka, a prijave su otvorene. Sve informacije mogu se pronaći na službenoj stranici natjecanja.

Nakon četiri kvalifikacijska kupa dobit ćemo osam timova koji će se natjecati u online dijelu lige, iz koje najbolja četiri odlaze na LAN završnicu koja će se održati u Clan Gaming centru u Splitu u subotu 20. travnja.

Foto: CSadria

Minimalni nagradni fond iznosi 30.000 kuna što je više nego respektabilan iznos za ovakav profil esport turnira. Prijenos svih mečeva bit će dostupan na CSadria Twitch.tv kanalu i Facebook stranici, a tijekom natjecanja bit će organizirane i nagradne igre te druga događanja za gledatelje. 

Ovakvi projekti su važni, ne samo za razvoj timova i igrača, već i samih organizatora, koji ovim putem stječu iskustvo rada na esport projektima. Inicijativu su ove godine prepoznali i u A1 Hrvatska, koji je generalni partner CSadria Clan Championshipa, a kako neslužbeno doznajemo, uskoro će biti otkriveni i ostali partneri. 

Pročitajte više