Esport

Najbolji regionalni igrači stižu u Zagreb na završnicu A1 Adria League

Foto: Index.hr/Luka Šangulin

DRUGA sezona A1 Adria League došla je do samog vrhunca. Od 21. do 25. studenoga u sklopu Reboot InfoGamer powered by A1 održat će se LAN završnica lige na kojoj će se najbolji regionalni igraču u Counter-Strike: Global Offensiveu, League of Legendsu, Hearthstoneu i Clash Royaleu boriti za titulu pobjednika druge sezone i 24 tisuće eura, koliko iznosi ukupni nagradni fond. 

>Evo što nas očekuje na najvećem Reboot InfoGameru dosad

Više od 1300 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije sudjelovalo je na online kvalifikacijama za drugu sezonu A1 Adria League. Nakon što je odigrano više od dvije tisuće mečeva, poznata su imena igrača i timovi koji su osigurali mjesto na samoj završnici i imat će priliku boriti se za bogate novčane nagrade. 

Counter-Strike: Global Offensive 

U Counter-Strike: Global Offensiveu to će biti KlikTech, Locastic Esports, Valiance&CO i GamePub. Online dio lige donio je brojna iznenađenja. Tako je najbolja regionalna ekipa Valiance&CO mjesto na LAN završnici osigurala tek nakon doigravanja, kao i GamePub, dok su KlikTech i Locastic Esports bili najbolje ekipe nakon regularnog dijela sezone. Locastic Esports je ujedno i jedna od najljepših priča druge sezone A1 Adria League. Splitska agencija za web i mobilni development Locastic ove je godine odlučila dublje zakoračiti u esport, okupili su hrvatsku petorku i pružili im svu potrebnu podršku. Rezultati su bili vidljivi i u kvalitetno odrađenoj promociji i pri izradi zanimljivog i zabavnog sadržaja. Veliki uspjeh imat će priliku okruniti na LAN završnici, iako ulogu glavnog favorita i dalje nosi Valiance&CO. Pobjedniku će pripasti pet tisuća eura i direktan plasman u zatvorene kvalifikacije za Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational.

League of Legends

ASUS ROG ELITE dominirao je League of Legends dijelom A1 Adria League. Najbolja regionalna LoL ekipa prije manje od dva mjeseca napravila je nevjerojatan rezultat na European Mastersu, jednom od najvećih League of Legends natjecanja u Europi, plasiravši se u polufinale. Plasman na European Masters osigurali su osvajanjem treće sezone Esports Balkan League, najvećeg esport natjecanja koje obuhvaća širu regiju. Prošlogodišnji pobjednici KlikTech dolaze s potpuno drugačijom postavom, ali hrvatska esport organizacija i drugu godinu zaredom na LAN završnici ima predstavnike u dvije igre. Uz KlikTech i ASUS ROG ELITE na LAN završnici druge sezone A1 Adria League u League of Legendsu imat ćemo priliku gledati i Zagreb 360 Gaming te x25 eSports, koji su tijekom sezone pokazali solidnu igru. Najveća opasnost za favorite dolaze od  x25 eSportsa, tima talentiranih i iskusnih igrača koji bi mogli napraviti iznenađenje. Pet tisuća eura će odnijeti pobjednik druge sezone, dok će preostalih pet biti raspoređeno za ekipe od drugog do četvrtog mjesta. 

Clash Royale i Hearthstone

Jedan od noviteta u drugoj sezona A1 Adria League su i dvije nove igre, Hearthstone i Clash Royale. Nakon online dijela lige po četiri najbolja igrača iz svake igre izborili su pravo nastupa na LAN završnici, gdje će se boriti za dio nagradnog fonda od dvije tisuće eura po igri. Saša "Sasaa" Mišković, Dominik "Domi" Štokan, Dino "TrueAlpha" Dervišević i Nemanja "ConeKorleone" Petrović će se natjecati u Clash Royaleu, dok ćemo u finalu Hearthstone dijela lige moći gledati neka dobro poznata imena s regionalne scene Luka "Lavvek" Črneli, Petar "PeraHS" Paunović, Stefan "Djkuka93" Đukić i luka "Vulee" Vulović. 

Raspored

Službeni program za publiku u A1 Adria League areni (paviljon 11D) počinje u četvrtak, 22. studenoga, s Red Bull River Runes 1v1 turnirom, jedan na jedan turniru u Doti 2 s prilagođenim pravilima, čije će se globalno finale održati na Dota PIT 2019, službenom minoru u organizaciji tvrtke One Game Agency, koje će opet dovesti najveća imena svjetske Dota 2 scene u Split. Program se nastavlja u petak s Hearthstone i Clash Royale završnicom. Subota je rezervirana za Counter-Strike: Global Offensive koji će otvoriti mečevi između KlikTecha i GamePuba, a zatim i Locastic Esportsa te Valiance&CO. Posljednji dan sajma svi zainteresirani moći će pratiti završnicu League of Legendsa. U polufinalu Kliktech će igrati protiv x25 eSportsa, a ASUS ROG ELITE protiv Zagreb 360 Gaminga. Tijekom cijelog vikenda sve posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji te nagradne igre. Sve mečeve moći ćete pratiti i u prijenosu uživo na službenom A1 Adria League YouTube kanalu

Foto: Index.hr/Luka Šangulin

Reboot InfoGamer donosi hrpu sadržaja za sve ljubitelje videoigara, esporta i geek kulture, a A1 Adria League vjerojatno najbogatiji esport vikend u Hrvatskoj. Uz odlične timove i mečeve ovo je jedinstvena prilika da u Zagrebu uživo pratite igrače poput Alekse"DoubleAiMa" Stankovića, proslavljenog League of Legends igrača ili pak Nemanju "huNtera" Kovača, jednog od najtalentiranijih CS:GO igrača u regiji. U svakom slučaju, neizbježan događaj za sve ljubitelje esporta. 

Pročitajte više