Esport

Najbolji regionalni igrači u borbi za 177 tisuća kuna u A1 Adria League

Foto: A1 Adria League

NAJAVLJENA je nova sezona regionalne esport lige A1 Adria League. Najbolji regionalni timovi i gameri borit će se u četiri igre za ukupni nagradni fond od  24 tisuće eura, odnosno 177 tisuća kuna. Velika LAN završnica će se održati u studenom na Reboot InfoGameru, najvećem gaming sajmu u ovom dijelu Europe.

>Regionalna esport liga se vraća s dvije sezone i 30.000 eura za najbolje igrače

>Najveći esport turnir koji nitko nije osvojio dvaput

Četvrta sezona A1 Adria League uključuje četiri igre: Counter-Strike: Global Offensive, Dotu 2, Clash Royale i Hearthstone. Prvo su na redu kvalifikacije za PC igre koje počinju već 17. kolovoza. Održavaju se potpuno online, a mogu sudjelovati svi timovi iz regije. Kao i dosad, kvalifikacije su potpuno besplatne. U rujnu će početi kvalifikacije i za preostale dvije igre. 

Sistem natjecanja se razlikuje za PC i mobilne igre. Za CS:GO i Dotu 2 će četiri najbolja tima iz kvalifikacija proći u grupnu fazu u kojoj će im se pridružiti finalisti treće sezone te dva pozvana tima. Nakon grupne faze slijedi online play-off, a najbolji timovi izborit će mjesto na velikoj LAN završnici i priliku za osvojiti najveći dio nagradnog fonda od 10 tisuća eura po igri. 

Za mobilne igre će se održavati tjedni kvalifikacijski kupovi kroz koje će igrači sakupljati bodove, a oni najbolji idu u mjesečno finale. Nakon dva mjesečna finala slijedi online play-off te velika LAN završnica. Nagradni fond za mobilne igre iznosi nešto manje od dvije tisuće eura po igri.

A1 Adria League se razvija iz godine u godinu. Tako smo u 2019. prvi put dobili dvije sezone. Treća, koja je nedavno završena, igrala se potpuno online i služila je kao svojevrsna uvertira za ono što nas očekuje do kraja godine. Čini se kako su ljetni praznici za gamere završili. Vrijeme je za igranje.

Pročitajte više