LIGE PETICE

Najbolji ukrajinski nogometaš posvetio emotivnu poruku svojoj zemlji

Foto: EPA-EFE

OLEKSANDR ZINČENKO, najbolji ukrajinski nogometaš i igrač Manchester Cityja, posvetio je na svojem Instagramu vrlo emotivnu poruku svojoj zemlji koja se nalazi na rubu velikog rata. Zinčenko je uputio i svojevrstan apel svjetskoj javnosti i institucijama da zaštite njegovu državu.

"Cijeli civilizirani svijet je zabrinut zbog situacije u mojoj državi. Ne mogu ostati po strani i ne pokušati prenijeti svoje mišljenje. Na fotografiji je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen, u kojoj sam odrastao", započeo je pa dodao: Zemlja čije boje branim na svim međunarodnim natjecanjima. Zemlja koju pokušavamo veličati i razvijati."

Na kraju je zaključio efektnu poruku: "Zemlja čije granice moraju ostati nepovredive. Moja zemlja pripada Ukrajincima i nikad je nitko neće moći prisvojiti. Nikad nećemo dati ono što je naše. Slava Ukrajini."

Ove sezone Zinčenko ima velikih problema s ozljedama i odigrao je tek osam utakmica u prvenstvu. Lani je, u šampionskoj sezoni, odigrao 20 utakmica za Građane. Za Ukrajinu je nastupio 48 puta i dao osam golova.

Pročitajte više