Najboljih pet Hrvata prošlog vikenda: Čolak potvrdio kandidaturu za Katar

Foto: Profimedia

NAPADAČ Antonio Čolak predvodi listu najbolje ocijenjenih hrvatskih nogometaša proteklog vikenda. Povremeni reprezentativac dao je dva gola u pobjedi svojih Rangersa u desetom kolu škotskog Premiershipa protiv St. Mirrena. Zabio je prvi i treći gol u pobjedi kojom su Rangersi nastavili lov na svog najvećeg rivala, Celtic.

Bio je to ukupno 13. gol za hrvatskog napadača ove sezone. Čak deset ih je zabio u prvenstvu u jednako toliko kola i trenutno je uvjerljivo prvi strijelac lige. Slijedi ga Celticov Japanac Kyogo Furuhashi koji je dao tri gola manje od 29-godišnjaka koji je prije tri sezone bio prvi topnik HNL-a.

Čolak je tri gola zabio i u europskim natjecanjima. Unionu je zabio jedan, a PSV-u dva gola kojima je Rangerse uveo u Ligu prvaka. Čolak je bio na zadnjem popisu Zlatka Dalića, ali njegovo mjesto u Kataru je pod upitnikom. Bivši napadač Rijeke čini sve da dokaže Daliću kako je zaslužio otići na Mundijal.

Horvat i Buntić dobili visoke ocjene

Matija Horvat, 23-godišnji igrač austrijskog Hartenberga, drugi je najbolje ocijenjeni hrvatski igrač proteklog vikenda. Odigrao je na poziciji stopera u pobjedi 3:0 na gostovanju kod LASK-a. Odnio je četiri od pet duela u kojima se našao, a zabio je i gol.

Golman Vizele Fabijan Buntić bio je najbolji igrač utakmice u gostujućoj pobjedi svoje momčadi kod Casa Pije u portugalskoj prvoj ligi. Vizela je pobijedila 1:0, a Buntić je taj koji je svojim obranama sačuvao vodstvo. Imao je pet obrana, a i poslao je pet točnih dugih lopti svojim suigračima.

Andrijašević zabio, Lovren asistirao

Franko Andrijašević zabio je drugi gol za svoj Zhejiang u gostujućoj pobjedi 3:0 protiv Wuhana. Bivši igrač Hajduka, Dinama, Lokomotive i Rijeke bio je centralna figura u veznom redu svoje momčadi, uputio je tri ključna dodavanja te osvojio šest od devet duela.

Kapetan Zenita Dejan Lovren bio je najbolji igrač svoje momčadi u susretu 12. kola ruskog prvenstva protiv Fakela. Utakmica je završila 1:1. Lovren je asistirao Malcomu za pogodak, a impresivan je bio u zračnim duelima - osvojio ih je osam od devet.

Pročitajte više