Najbrži čovjek svijeta na probi u novom klubu

Foto: EPA

USAIN BOLT (31), umirovljeni jamajački sprinter i višestruki olimpijski i svjetski prvak, kao i vlasnik svjetskih rekorda na 100 (9,58) i 200 metara (19,19), i dalje inzistira na profesionalnoj nogometnoj karijeri.

U prošlosti se okušao u nekoliko klubova, pa i u Borussiji Dortmund. Međutim, probe su najčešće bile u znaku marketinga.

Ipak, u Australiji se napokon izborio za priliku da ozbiljnije zaigra. Potpisao je predugovor s Central Coast Marinersom. Zadovolji li na probi, odnosno na pripremama za predstojeće australsko prvenstvo koje započinje koncem listopada, bit će mu ponuđen profesionalni ugovor kojem silno teži nakon uspješne atletske karijere.

"Daleko je on od razine profesionalca. Nije to dovoljno dobro. Talentiran je, ali građen je za atletiku. Nikako za nogomet. Dobro smo se zabavili, no pričati o nekoj ozbiljnoj karijeri... Teško. Puno bi toga trebao popraviti", rekao je Borussijin bivši trener Peter Stöger o Usainu Boltu nakon probnog roka umirovljenog atletičara u njemačkom klubu.

Pročitajte više