Najdugovječniji član stručnog stožera i kum Zorana Mamića odlazi iz Dinama

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

ODLAZAK Ante Čačića s Maksimira i dolazak Igora Bišćana doveo je do toga da ćemo gledati čitav novi stručni stožer u Dinamu. Pomoćnici će mu biti Ante Tomić i Renato Pilipović, koji su s njim bili i u mladoj reprezentaciji Hrvatske. To znači da na klupi Dinama više nema mjesta za Alena Peternaca.

Jedan od najdugovječnijih ljudi iz Dinamovog stručnog stožera, inače kum Zorana Mamića, bio je pomoćnik čak četvorici trenera - Mamiću, Krznaru, Kopiću i Čačiću - te je preživio svaku smjenu dosad, ali nakon Čačićeve i on odlazi iz kluba. Isto će se dogoditi i sa Sandrom Perkovićem i Royom Ferenčinom, koji je trebao biti privremeni trener kluba i voditi ga u ogledu protiv Lokomotive.

Peternac je vodio Dinamo u jednoj europskoj utakmici. Bilo je to u sezoni 2021./2022. kod kuće protiv Wolfsbergera kada su Mamić i Krznar bili pozitivni na koronavirus. Dinamo je slavio 1:0 pogotkom pomalo zaboravljenog Iyayija Atiemwena.

Tomas ipak nije sportski direktor

Bišćan je bio velika želja Darija Šimića, ali je problem bio njegov angažman u U-21 reprezentaciji koju u lipnju očekuje Europsko prvenstvo. Roy Ferenčina trebao je voditi momčad u subotu, ali sve je jako brzo dogovoreno na relaciji Dinamo - HNS - Bišćan i sad već bivši trener mlade reprezentacije ekspresno je preuzeo prvu momčad.

Tijekom četvrtka pojavila se informacija da će Stjepan Tomas biti novi sportski direktor, ali to se, kako doznajemo, ipak neće dogoditi. Novoj upravi prioritet je napraviti sve kako bi momčad bez dodatnih stresova izgurala ovu sezonu, obranila naslov prvaka i u miru čekala ljeto kad će biti puno više prostora za nova imenovanja.

Tomas je ionako dosta blizak Dinamu i bit će uz klub ako bude mogao pomoći na bilo koji način. Jako dobro poznaje tursko tržište na kojem uvijek ima zanimljivih igrača i, ako će biti potrebe, moći će pomoći Dinamu na tom ili nekim drugim "frontovima". Sve će, u svakom slučaju, biti jasnije na ljeto, a svi se nadaju da će ga u Maksimiru dočekati s još jednim naslovom prvaka.

Pročitajte više