Najdulja VAR provjera u HNL-u ikad. U Puli deset minuta provjeravali penal

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

VAR suci su na utakmici 22. kola SuperSport HNL-a između Istre i Osijeka (1:0) nadmašili sami sebe. Inače iznimno spora procedura pregledavanja snimaka u HNL-u na utakmici na Aldo Drosini podignuta je na novi nivo nakon što su suci deset minuta vijećali oko potencijalnog penala za Istru.

Igrala se 61. minuta kad je Ante Erceg pao u duelu sa Žaperom u šesnaestercu, a sudac Čuljak pokazao mu je žuti karton zbog simuliranja. No, onda se uključila VAR soba koja je osam minuta pregledavala snimku i onda pozvala suca da on sam pregleda snimku. To je trajalo još dvije minute, nakon čega je Čuljak ostao kod prvotne odluke i Ercegu potvrdio žuti karton zbog simuliranja. 

Suci su u čitavom procesu koristili uglavnom tri snimke na kojima se ništa egzaktno nije vidjelo, a dugo je trajalo i povlačenje linja za provjeru zaleđa u toj akciji. U prijenosu je jedna te ista snimka pokazana više od deset puta iako se na njoj ništa jasno nije vidjelo, a Čuljak je vjerojatno procijenio da nema osnova na kojima bi trebao promijeniti odluku.

Pročitajte više