Najgori napad protiv najbolje obrane lige: Stoke i Newcastle neće zabiti puno golova

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Stoke je i ove sezone tipična domaćinska momčad koja većinu bodova osvaja na svojoj Brittaniji. U posljednjih trinaest prvenstvenih utakmica na svom stadionu Stoke je izgubio samo od Wigana, iako su im nakon tog susreta u goste stigli Chelsea, Liverpool, Manchester United i Fulham. Drugi zanimljiv podatak vezan za njihove ovosezonske utakmice na Brittaniji je da na niti jednoj od pet utakmica nije postignuto više od dva pogotka. Stoke je prošlog tjedna pred svojim navijačima izgubio od Liverpoola u Carling kupu, a u toj se utakmici u momčad nakon oporavka od ozlijede vratio Jeremaine Pennant. Postoji mogućnost da će Pennant zaigrati u početnom sastavu Stokea, no trener Pulis je rekao da će to odlučiti pred sam početak utakmice. Drugi rekovalescent koji se vraća u početni sastav Stokea je nekadašnji branič Newcastlea, Jonathan Woodgate. Pulisu će u ovoj utakmici nedostajati napadači Mamady Sidibe i Ricardo Fuller koji ove sezone još nisu zaigrali za Stoke, a upitno je hoće li za sastav konkurirati iskusni branič Danny Higginbotham koji se tek vraća nakon dužeg izbivanja zbog ozlijede.

Newcastle je definitivno jedno od najugodnijih iznenađenja Premier lige budući da su uz vodeći Manchester City jedina neporažena momčad ove sezone. Ostvarili su pet pobjeda i četiri remija, a na gostovanjima su remizirali s QPR i Aston Villom, te pobijedili Sunderland i Wolverhampton. Njihovi su uspjesi posebno vrijedni kada se zna da su klub u posljednjih godinu dana napustili ponajbolji igrači poput Carrolla, Nolana, Bartona i Jose Enriquea. Jedini je neuspjeh trenera Pardewa ispadanje iz Carling kupa od Blackburna prošle srijede, no i taj je poraz stigao tek golom Giveta u posljednjoj minuti produžetaka. Newcastle ove sezone gradi svoje uspjehe na odličnoj igri obrane i trenutno se mogu pohvaliti podatkom da je njihova obrana primila najmanje golova u ligi. Što se izostanaka kod gostiju tiče, u ovoj utakmici može igrati Steven Taylor koji je nedavno slomio nos, no vrlo dobri napadač Shola Ameobi i branič Williamson zbog ozljeda nisu u konkurenciji za ovaj susret. Pod znakom je utpinika nastup ključnog veznjaka Cheika Tiotea koji ima manjih problema s koljenom. Stoke je prošle sezone pobjedio Newcastle u oba prvenstvena susreta, no prije toga Newcastle nije poražen od Stokea u osam uzastopnih susreta.

Vjerojatni sastavi:

Stoke: (4-4-2): Begović – Wilkinson, Shawcross, Upson, Wilson, Etherington, Whitehead, Whelan, Delap, Walters, Crouch

Newcastle: (4-4-2): Krul - Simpson, Coloccini, S.Taylor, R.Taylor – Gutierrez, Tiote, Cabaye, Obertan – Ba, Best


BetPlace.net preporučuje:

Iako u posljednjim međusobnim utakmicama Newcastlea i Stokea golova nije nedostajalo, sada bi situacija trebala biti drugačija. Pulis i Pardew njeguju defanzivan stil igre, pa su tako sve domaće utakmice Stokea završile s manje od tri pogotka, dok je samo jedna od četiri utakmica Newcastlea završila s tri pogotka dok ih je u ostalima bilo manje. Uostalom, na Brittaniji će se sučeliti drugi najgori napad lige i najjača obrana lige. S obzirom da gostima nedostaje Ameobi, dok je domaćinu pod znakom upitnika nastup rekovalescenta Pennanta, sve upućuje na tvrdu utakmicu u kojoj ne bi smjela biti postignuta više od dva pogotka.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više