Najljepša čestitka za 21. rođendan: Azarenka tukla Šarapovu i osvojila Stanford

DAN nakon proslave 21. rođendana, Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka pobijedila je Ruskinju Mariju Šarapovu 6:4, 6:1 u finalu Bank of the West Classica, jakog WTA turnira u kalifornijskom Stanfordu.

Bio je to četvrti dvoboj ovih tenisačica i druga pobjeda Azarenke, koja se dokopala četvrtog naslova u karijeri, a prvog ovogodišnjeg, nakon što je prva tri WTA turnira osvojila prošle godine. Šarapova je, pak, propustila priliku postati prva tenisačica s tri turnirska naslova ove godine. Jedna od najpopularnjijih, a vjerojatno i najpopularnija sportašica današnjice ostala je na 22 osvojena turnira u karijeri.

Ključ za uvjerljivu pobjedu, ostvarenu nakon jednog sata i 27 minuta igre, bio je u Azarenkinim reternima. Napravila je čak šest breakova, te osvojila 57% poena na servis visoke Ruskinje, odnosno 12 od 15 poena na njezinom drugom servisu.

"Željela sam biti agresivna od početka i ne dopustiti Mariji da se razmaše, jer je tada najopasnija. Napadala sam svaki njezin servis, znala sam da jedino tako mogu do pobjede", rekla je Azarenka, koja je na turniru igrala s pozivnicom.

Nakon trijumfa u Stanfordu, Azarenka je otkazala nastup na WTA turniru u San Diegu ovoga tjedna, izvjestio je njezin agent, navevši kao razlog ozljedu desnog ramena bjeloruske tenisačice.

Amerikanka Lindsay Davenport i s 34 godina može osvojiti WTA turnir, pa makar u parovima. Davenport je dva puta prekidala karijeru nakon dva poroda. Prvo je dijete rodila 2007., a drugo prošle godine.

Davenport i sunarodnjakinja joj Liezel Huber s pozivnicom su osvojile igru parova, svladavši u finalu druge nositeljice, Yung-jan Chan iz Tajvana i Kineskinju Jie Zheng 7:5, 6:7 (8), 10:8.

 

WTA Stanford, finale:

Azarenka (8) – Šarapova (5) 6:4, 6:1

finale parova:

Davenport / Huber – Chan /Zheng (2) 7:5, 6:7 (8), 10:8

Pročitajte više