Najluđa liga Europe. Tri kola prije kraja čak sedam klubova može do naslova prvaka

Foto: Profimedia

DO KRAJA poljske Ekstraklase ostala su još tri kola, a situacija na tablici je takva da su poljsku ligu s pravom prozvali najluđom u Europi. Naime, čak sedam klubova je i dalje matematički u igri za naslov prvaka. I inače se u Poljskoj za naslov bori više klubova, pa je tako u posljednjih pet sezona liga imala četiri različita prvaka.

Trenutno stanje na tablici sugerira da bi mogla dobiti i petog različitog prvaka u šest godina. Naime, trenutno vodeća Jagiellonia prošle sezone bila je 14. i za samo četiri boda izbjegla ispadanje iz lige. Dva boda manje ima Slask iz Wroclawa, klub koji je zadnje dvije sezone završio kao 15., dakle na posljednjem mjestu koje donosi ostanak u ligi. 

Jagiellonia ima povijesnu šansu

Treći je Lech Poznan, koji je prije dvije sezone bio prvak, a prošle godine treći. Četvrti je Pogon, koji je već par sezona u vrhu, a peti je Gornik. Šesta je Legia, a sedmi branitelj naslova Rakow. Sve ekipe nalaze se u sedam bodova razlike.

Jagiellonia do kraja ima priliku doći do prve titule u svojoj povijesti. Do kraja redom igra kod kuće protiv 16. Korone, u gostima kod 11. Piasta te u posljednjem kolu na svom terenu protiv 13. Warte.

Pročitajte više