Najluđe slavlje Igara. Pogledajte što je Talijan radio kad je doznao da je uzeo zlato

Foto: Guliver/AP Photo/Petr David Josek

KATARANIN Mutaz Essa Barshim (30) i Talijan Gianmarco Tamberi (29) osvojili su naslov olimpijskog pobjednika u skoku u vis na OI-ju u Tokiju. Obojica su 2.37 metara preskočila iz prvog pokušaja.

Kako su i sve visine prije te preskakali iz prvog pokušaja, a potom obojica po tri puta rušili letvicu na 2.39 metara, mogli su nastaviti skakati za zlato na nižim visinama ili se dogovoriti da obojici pripadne najsjajnije odličje. Vrlo brzo su se dogovorili kako neće dalje skakati, nego će obojica uzeti zlato.

Dvostrukom svjetskom prvaku (London 2017., Doha 2019.) Barshimu je ovo treća olimpijska medalja, nakon bronce u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016., dok je Tamberi stigao do prvog odličja s velikih natjecanja u karijeri.

Broncu je osvojio Bjelorus Maksim Medasekau. On je također 2.37 preskočio iz prvog pokušaja, no imao je rušenja na nižim visinama.

Nakon što je Talijan doznao da je uzeo zlato, nastupila je ludnica. Dok je Barshim mirno proslavio prvo mjesto sa svojim timom, Talijana je uhvatila euforija.

Plakao je, skakao, bacao se po stazi, grlio je sve redom. Od Barshima do srebrne u troskoku Portugalke Mamone. Kad je Talijan Lamont Marcel Jacobs senzacionalno osvojio zlato na 100 metara, Tamberi je i njemu potrčao u zagrljaj s talijanskom zastavom i ljubio ga i grlio.

Definitivno, bila je to najluđa proslava zlata u Tokiju.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ REAKCIJU TAMBERIJA KAD JE DOZNAO DA JE ZLATNI

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SLAVLJE TAMBERIJA I JACOBSA

 

Pročitajte više