Najnesretniji tenisač ikada: Del Potro zbog ozljede prijevremeno završio sezonu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

SREĆA opet nije bila na strani Juana Martina del Potra. Argentinski tenisač, po svemu sudeći, završio je sezonu zbog nove ozljede.

Nesretni Argentinac ove se sezone vratio u životnu formu, došao je i do finala US Opena te osigurao plasman na završni Masters u Londonu, koji će sigurno morati propustiti.

Del Potro se ozlijedio u meču trećeg kola Mastersa u Šangaju protiv našeg Borne Ćorića i poslije prvog seta morao je predati. Najnovije informacije o njegovoj ozljedi govore da je došlo do pucanja čašice u desnom koljenu.

"Vrlo težak trenutak za mene. Osjećam se tužno. Ovo je težak udarac koji me ostavlja bez snage. Zaista nisam ovo očekivao, muka mi je i od same pomisli na novi proces oporavka", kazao je Del Potro.

Službenih informacija o procesu i duljini oporavka svjetskog broja četiri još nema, ali za takvu vrstu ozljede predviđena je rehabilitacija između tri i šest mjeseci. Dakle, ne samo da će popularni Delpo propustiti završetak ove sezone već i dobar dio početka naredne.

Tako se nastavlja nesretni niz ozljeda u karijeri ovog iskusnog tenisača. Najviše su ga mučili zglobovi šake, koje je ozljeđivao nekoliko puta. Zbog ozljeda je često pauzirao i nije ostvario svoj puni potencijal i karijeru kakvu je mogao.

Pročitajte više