Najplaćeniji veznjak svijeta zbog ozljede propušta ostatak sezone

Foto: EPA

VEZNJAK Barcelone Frenkie De Jong (26) na nosilima je iznesen s El Clasica, u kojem je Real u nedjelju pobijedio Barcelonu (3:2) u 32. kolu La Lige. Nizozemac je ozlijedio gležanj u završnici prvog poluvremena, kada mu je uklizao Realov Federico Valverde, a gležanj se zarotirao.

Prema Capologyju, neslužbenom izvoru plaća nogometaša, De Jong je s godišnjom plaćom od 37.5 milijuna eura najplaćeniji vezni igrač na svijetu. Španjolski mediji pišu da je klupska sezona za njega završena, no trebao bi biti spreman za Europsko prvenstvo, koje će sredinom lipnja započeti u Njemačkoj.

VIDEO: Arena Sport

De Jongova treća ozljeda gležnja ove sezone

Pretrage obavljene u ponedjeljak pokazale su da se radi o "iščašenom desnom gležnju", objavio je katalonski klub, ne navodeći koliko će Nizozemac biti nedostupan. Španjolski mediji procjenjuju da će oporavak trajati pet tjedana. Nizozemskom reprezentativcu ovo je treća ozljeda gležnja ove sezone, a natjecanju se vratio tek 10. travnja.

Nizozemska će na Europskom prvenstvu biti u skupini D s Francuskom, Poljskom i Austrijom. Prije toga, u pripremnim utakmicama, Nizozemci će 6. i 10. lipnja igrati s Kanadom i Islandom.

Pročitajte više