Najpoznatiji Nigerijac u Hrvatskoj sprema veliku feštu: "Hrvati, padate 2:1, zabava je kod mene"

HRVATSKA večeras od 21 sat u Kalinjingradu igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. 

Protivnik je Nigerija, a za tu prigodu smo u Indexov studio pozvali najpoznatijeg Nigerijca u Zagrebu, vlasnika afričkog restorana Princea Walea Soniyikija (33).

Prince je u Hrvatsku stigao 2011. godine bježeći od ratnih strahota iz Nigerije, ali je igrom slučaja završio u Hrvatskoj. Radio je kod generala Ante Gotovine u Biogradu, a onda je došao u Zagreb. Nije želio živjeti samo kao azilant, već je počeo raditi i danas je vlasnik spomenutog restorana i predsjednik Društva Afrikanaca u Hrvatskoj.

Kako je protekao ugodni razgovor, pogledajte u videu.

"Želio sam nešto dati Hrvatskoj koja me tako lijepo primila. Iako smo mi Nigerijci crne boje kože, jako smo slični vama Hrvatima po puno toga. Načinu života, mentalitetu, ljubavi za nogometom, ma po svemu", rekao je Prince koji je uvjeren da će njegova reprezentacija večeras u Kalinjingradu pobijediti Hrvatsku.

"Imate jako dobru momčad, ali imamo i mi. Ova Nigerija je strašno mlada, ima srce i siguran sam da vas možemo pobijediti. Bit će 2:1 za moje. No ako mi ispadnemo, a vi prođete, naravno da navijam za Hrvatsku. Ovo je ipak moja druga domovina", dodao je Nigerijac.

Prince nas je počastio puf-pufom, nigerijskom verzijom fritula koje imaju dosta jači i bogatiji okus od hrvatske verzije. 

"To vam se jede uz pivo. Mi Nigerijci jako puno pijemo što baš nije dobro, ali takvi smo", zaključio je kroz smijeh Prince.

Pročitajte više