Najpoznatiji nogometni snagator vratio se iz mirovine

Foto: Profimedia

ADEBAYO AKINFENWA (41) najpoznatiji je engleski niželigaški nogometaš. Nije to postao zato što je osobito dobar igrač iako je u karijeri skupio nezanemariva 794 nastupa i 233 pogotka u svim natjecanjima. Akinfenwa je ikona zbog svog robusnog izgleda te je uvijek slovio za jednog od najvećih snagatora u svijetu nogometa.

Prošle godine je okončao karijeru i od nogometa se oprostio kao igrač Wycombe Wanderersa u finalu doigravanja za povratak u Championship, 21. svibnja na Wembleyju, pred 90 tisuća gledatelja. Nakon odlaska u mirovinu ostao je prisutan u medijima, pa je u jednom trenutku pozornost iskoristio i za to da Cristiana Ronalda izazove na kečerski meč. Naravno, Portugalac se nije odazvao.

Sada se Akinfenwa vratio iz mirovine. Potpisao je za Faversham Town, klub iz gradića od 19.000 stanovnika na jugozapadu Engleske, koji se natječe u osmom rangu engleskog nogometa. Klub je trenutno na predzadnjem mjestu i bori se opstanak, a Akinfenwa dolazi pomoći momčadi na poziv trenera Darrena Harea, s kojim je surađivao još u Gillinghamu.

Pročitajte više