NAJSKUPLJA UTAKMICA NA SVIJETU Srpski čudotvorac vratio Fulham u Premierligu

Getty Images/Guliver Image

UOČI večerašnjeg finala Lige prvaka, na Wembleyju je odigrano finale engleske nogometne sezone. U utakmici s najvećim financijskim ulogom na svijetu Fulham je s 1:0 pobijedio Aston Villu i izborio povratak u Premierligu. 

Jedini gol za pobjedu, promociju i gotovo 200 milijuna funti zarade za Fulham zabio je Cairney u 23. minuti susreta nakon briljantnog poteza Ryana Sessegnona, 17-godišnjeg wunderkinda i najboljeg igrača Championshipa ove sezone. 

U 71. minuti Fulham je ostao s igračem manje nakon neopreznog starta Odoija, koji je zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona, ali Fulham je izdržao pritisak rivala iz Birminghama u završnim minutama. 

Fulham je prvi put u povijesti izborio promociju u Premierligu kroz play-off u svom četvrtom pokušaju.
 


Do velikog uspjeha momčad Fulhama vodio je Slaviša Jokanović, 49-godišnji srpski trener koji je samo tri godine ranije u Premiership uveo i Watford, ali ga je odmah nakon toga i napustio. 

"Uzbuđen sam zbog kluba i ovih navijača. Pokazali smo da možemo slijediti stil kojim igramo zadnje dvije godine i na ovom stadionu. Volio bih da smo ranije riješili utakmicu, ali moram biti zadovoljan nakon promocije na ovakvom stadionu, pred ovakvim navijačima", rekao je nakon utakmice Jokanović. 

"Za mene i momčad ovo je bila fantastična sezona. Nema ništa bolje nego završiti ju promocijom", rekao je Sessegnon. 

Srpski napadač Aleksanda Mitrović je dodao: "Ovo je ostvarenje sna. Vratili smo klub gdje mu je i mjesto. Svaki navijač Fulhama mora biti ponosan". 

Kapetan i strijelac pobjedničkog gola Tom Cairney je rekao: "Nakon što smo lani propustili šansu, puno nas je ljudi otpisalo. Danas je nogomet pobijedio". 

Fulham je zadnji put bio prvoligaš prije četiri godine. 

U Premierligu su se izravno plasirali Wolverhampton i Cardiff. 

Pročitajte više