TRANSFER KOJI JE SVE ŠOKIRAO Osvojio Euro pa nagradu Golden Boy, a onda završio u Swanseaju

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE VIŠE od godinu dana Bayern je kupio Renata Sanchesa iz Benfice za 35 milijuna eura. Nakon toga je mladi 20-godišnji veznjak bio sjajan na Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je baš protiv Hrvatske u osmini finala bio fantastičan.

Na kraju je s Cristianom Ronaldom i društvom stigao do povijesnog naslova europskog prvaka, a u Munchenu su zadovoljno trljali ruke, uvjereni u svijetlu budućnost službeno najboljeg mladog nogometaša 2016. godine, koji je osvojio nagradu Golden Boy.

Međutim, Sanches je odigrao 25 utakmica za njemačkog prvaka te svega ukupno 903 minute, bez postignutog gola, niti upisane asistencije. Izgubio je povjerenje trenera Carla Ancelottija, a nakon toga i čelnika Bayerna, koji su ga odlučili poslati na posudbu.

Odmah su se javili brojni europski velikani poput Milana, Juventusa, Liverpoola, Arsenala... Sam igrač čak je javno rekao kako bi volio stići na San Siro i činilo se da ga korak dijeli od Rossonera. Ipak, Bavarci su tražili preveliki novac i talijanski div je odustao, baš kao i ostali spomenuti klubovi.

I onda se, niotkuda, pojavio Swansea. Nitko nije mogao povjerovati da bi premierligaš mogao završiti kompliciranu operaciju i dovesti jednog od najtalentiranijih nogometaša na svijetu.

Ipak, na iznenađenje svih, uspio je realizirati šokantni transfer pretposljednjeg dana prijelaznog roka i dogovoriti uvjete s Bayernom. Sanches će stići na jednogodišnju posudbu, a Nijemci dobiti 8,5 milijuna eura, s tim što Swansea nema mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Hoće li Sanches pronaći sebe na Liberty stadionu i potvrditi kvalitetu o kojoj se toliko govori, vidjet ćemo vrlo brzo.

Pročitajte više