LIGE PETICE

Najtalentiraniji engleski golman: De Gea je fenomenalan, ali ja namjeravam startati

Foto: EPA-EFE

DEAN HENDERSON, 23-godišnji engleski vratar Manchester Uniteda koji je briljirao na posudbi u Sheffieldu zadnje dvije sezone, namjerava uzeti startnu poziciju Davidu De Gei.

Henderson se vratio s posudbe i otvoreno je poručio kako ne očekuje da će sjediti na klupi ove sezone. S obzirom na to da se radi o najtalentiranijem engleskom golmanu današnjice i jednom od najboljih u Premier ligi uopće, njegova ambicija ne čudi.

Želim imati karijeru kao De Gea

"Moj cilj je igrati nogomet ove sezone, ne želim sjediti na klupi nakon odlične prošle. Nakon takve sezone to ne bi bilo korisno za mene, ali i Manchester United. David de Gea je očito fenomenalan golman. Želim imati takvu karijeru u klubu pa ću od prvog dana priprema raditi kako bih zauzeo mjesto u početnoj momčadi", rekao je Henderson, a njegove riječi prenosi Goal.com.

"Puno stvari možeš naučiti iz treninga, učiti od čovjeka poput Davida ili naših golmanskih trenera, ali nema zamjene za utakmice. Neću se poboljšati sjedenjem na klupi. Treba mi igra."

Henderson je po povratku u United potpisao novi petogodišnji ugovor. De Gea je godinama prvi vratar kluba i jedan od najboljih na svijetu, no zadnje dvije sezone ne prikazuje jednako dominantne partije kao u prošlosti.

 

Pročitajte više