CIBONA

Najvažniji čovjek Cibone Indexu otkrio kada će se znati je li klub spašen

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

CIBONA nikad nije bila bliže gašenju i posljednjih dana vodi utrku s vremenom. Idućeg utorka, 21. lipnja, proći će 60 dana otkako joj je račun blokiran, nakon čega će bilo tko od brojnih vjerovnika moći aktivirati stečajni postupak. 

No pokretanje stečajnog postupka ne znači instantnu smrt europskog košarkaškog velikana jer nakon toga slijede dva mjeseca u kojima se situacija stigne riješiti. Jedini čovjek u upravi Cibone koji može dati konkretne odgovore i stajališta kluba je Ivan Matasić, financijski direktor koji predstavlja grupu potencijalnih investitora, a trenutačno je u Americi.

Matasić: Nakon 25. lipnja znat ćemo točan plan

Index ga je pokušao kontaktirati, a Matasić nije želio ništa komentirati, ali je poručio: "Nazovite me nakon 25. lipnja, tada ćemo znati točan plan pa ću vam moći dati preciznije informacije."

Dakle, novi Dan D za Cibonu je 25. lipnja. Iako se ne zna točno što Matasić radi u SAD-u, za pretpostaviti je da pokušava riješiti zavrzlamu s investitorima te realizirati posao prije nego bude prekasno.

Većina igrača već zatražila raskid ugovora

S obzirom na dugovanja od četiri i više plaća aktualnoj momčadi, većina je igrača već zatražila raskid ugovora, a nekolicina koja želi ostati ne zna hoće li klub do iduće sezone postojati. 

Sve ovisi o misterioznim investitorima, čiju anonimnost štiti ugovor o neotkrivanju, a koji bi pokrili četiri milijuna eura dugova i uložili još dva. Ali uvjet je da Cibona ima riješeno pitanje dvorane, a od Grada pravno ne može dobiti koncesiju bez natječaja na koji se pravno ne može ni prijaviti.

Pročitajte više