Najveće iznenađenje i najuvjerljivija momčad HNL-a: Inter iz Zaprešića

VELIKO iznenađenje nakon prva četiri kola Prve HNL priredio je Inter iz Zaprešića. Oni se nalaze na prvom mjestu ljestvice sa stopostotnim učinkom i gol-razlikom 7:0. Povodom toga donosimo najzanimljivije detalje o toj momčadi.

Trener Intera je Srećko Bogdan. Naši stariji čitatelji sjetit će ga se kao uspješnog igrača Zagreba i Dinama, a dio karijere proveo je i u njemačkom Karlsruheu. Nakon završetka igračke karijere Bogdan je vodio omladinsku školu Karlsruhea, da bi prošle sezone došao u Zaprešić na mjesto sportskog direktora. Krajem sezone preuzeo je Inter od Josipa Kužea, a nakon svega četiri kola ove sezone postao je jedna od najpoznatijih osoba u hrvatskom nogometu zbog rezultata koji je napravio s momčadi iz Zaprešića. Također je i kandidat za Dinamovu klupu.

Najzvučnije ime koje je tijekom ljeta došlo u Inter je dugogodišnji igrač Dinama, 32-godišnji Damir Krznar. Zajedno s njim, u Inter je na posudbu došlo nekoliko Dinamovih mladića. Upravo ti igrači su najzaslužniji za Interove dobre rezultate nakon prva četiri kola.

Na vratima momčadi Intera stoji iskusni 31-godišnjak, Darko Horvat. On  je prošle sezone uhvatio "jedinicu" ispred Silvija Čavline, a ove sezone je nesavladiva prepreka protivničkim napadačima. U prva četiri kola nije primio niti jedan pogodak i jedini je vratar koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nije morao po loptu u mrežu.

Obrana je vrlo iskusna i ona bi trebala biti oslonac momčadi iz Zaprešića. Posljednju liniju čine Stipe Brnas, Krunoslav Vidak i Srđan Pecelj.

Stipe Brnas rođen je 1969. godine, a nastupao je za Inter 1992. godine kada su Zaprešićani priredili iznenađenje i osvojili prvi Kup Hrvatske. Brnas je dio karijere proveo u Austriji (GAK, Karnten) i Njemačkoj (Saarbrucken).

32-godišnji Krunoslav Vidak također je, kao i Brnas, 1992. igrao u žutom dresu. Osvajanje Kupa Hrvatske najveći je uspjeh u njegovoj karijeri. Veći dio karijere proveo je po hrvatskim drugoligašima, da bi se vratio u Inter s kojim je izborio ulazak u Prvu HNL.

Srđan Pecelj rođen je 1975. godine u Mostaru. Prvi klub u kojem je igrao bio je Velež. Kasnije je prešao u Crvenu Zvezdu s kojom je osvojio naslov prvaka Europe. U Inter je došao iz japanskog Spulse Shimizua.

Vezni red sastoji se od vrlo mladih Tomislava Ceraja (1979.), Luke Modrića (1985.), Ernada Skulića (1980.) i Stjepana Poljaka (1983.). Jedini iskusniji veznjak je već ranije spomenuti Damir Krznar. Konkurencija u veznom redu je velika pa bi i mladi Marko Janjetović (1980.) uskoro iz prve postave mogao istisnuti nekoga od svojih kolega.

Za postizanje pogodaka zadužen je mladi dvojac Piškor-Gulić, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Antonio Franja koji je ovoga tjedna pojačao redove Zaprešićana.

Davor Piškor rođen je 1982. godine, a nogometnu školu prošao je u Maksimiru. U prva četiri kola ove sezone postigao je dva pogotka, a tome je dodao dvije asistencije. Upitno je koliko će se još zadržati u Zaprešiću jer ukoliko nastavi s dobrim igrama gotovo je sigurno da će ga Zdravko Mamić željeti vidjeti u plavom dresu.

24-godišnji Bernard Gulić dosada je nastupao samo u Hrvatskom Dragovoljcu. Ove sezone postigao je dva pogotka i to u posljednjem kolu u utakmici protiv Slaven Belupa.

Antonio Franja, rođen 1978. godine, novi je igrač Intera. U svojoj karijeri nastupao je za Hrvatski Dragovoljac, "šampionski" Zagreb i turski Bursaspor. U Interu će uz Damira Krznara biti najveća zvijezda.

Sljedeću utakmicu Inter igra u subotu u 17 sati u Zadru. Hoće li se čudo iz Zaprešića nastaviti? Preostaje nam da čekamo i vidimo. Kako se nama čini jedino bi ga mogao prekinuti Zdravko Mamić ukoliko u bližoj budućnosti odluči vratiti neke od posuđenih igrača u Dinamo.

V.P.

Pročitajte više