LIVERPOOL - UNITED 0:0 Lovren zaustavio Lukakua, De Gea i Mignolet junaci remija na Anfieldu

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJVEĆI derbi engleskog nogometa završen je bez pobjednika na Anfieldu. Liverpool i Manchester United odigrali su bez golova u prvoj utakmici 8. kola Premier lige. Redsi su bili bolji, imali posjed lopte 60 posto, ali u završnici nisu bili ubojiti protiv defenzivno postavljene momčadi Crvenih vragova.
 
Dejan Lovren je zajedno s Joelom Matipom sjajno čuvao Romelua Lukakua, iako je belgijski napadač imao najbolju priliku na utakmici, baš kao i Matip te Salah na drugoj strani.
 

 
Prvo je blizu vodstva bila ekipa Jurgena Kloppa u 34. minuti. Roberto Firmino je fantastično prošao po lijevoj strani i ubacio na pet metara, a udarac Matipa nogom obranio maestralni De Gea. Međutim, lopta se odbila do Salaha, ali je njegov udarac završio malo pored lijeve vratnice.
Bila je to najbolja prilika Redsa na utakmici, a mogli su biti kažnjeni u 42. minuti. Poslije majstorske akcije Anthony Martial asistirao je za Lukakua, a njegov praktički zicer uspio obraniti Simon Mignolet i spasiti domaćina.
 
U nastavku momčad Josea Mourinha još više povukla i čekala priliku iz kontranapada, a Liverpool nije uspio ozbiljnije zaprijetiti De Geai, čime je potpisao četvrti remi zaredom protiv najvećeg rivala na Otoku.
United je trenutačno prvi na ljestvici s bodom više od Cityja, koji svoju utakmicu tek treba odigrati protiv Stokea na Etihadu od 16 sati. Ako pobijedi, Pep Guardiola i njegova momčad bit će usamljeni na prvom mjestu.
 

#LIVMUN Tweets

 

Pročitajte više