Najveći engleski transfer u povijesti. Arsenal srušio rekord, čeka se odgovor Cityja

Foto: EPA

DECLAN RICE (24), sjajni defenzivni vezni i kapetan West Hama te nezamjenjivi reprezentativac Engleske, srušit će Jacka Grealisha i postati najskuplji igrač u povijesti Premiershipa te najskuplji engleski nogometaš ikad. To je izvjesno iz tri razloga. Arsenal je oko ponoći za njega ponudio 105 milijuna funti, što je oko 125 milijuna eura.

Rekord je već srušen. Pitanje je samo za koliko 

Time je već srušio dva spomenuta rekorda. Nadalje, Manchester City, koji s Arsenalom već danima licitira za Ricea, danas će poboljšati svoju ponudu i samim time povećati rekord. Konačno, West Ham je obećao Riceu da će ga prodati ovog ljeta, kao nagradu za to što je vodio momčad do osvajanja Konferencijske lige te još više zbog toga što mu idućeg ljeta završava ugovor, pa bi tada bez najboljeg i najskupljeg igrača ostao besplatno.

Rice je u West Ham došao kao dječak iz Chelseaja i sada odlazi iz kluba u kojem je proveo deset godina i odigrao 245 utakmica. Pitanje je jedino u koji od dva spomenuta kluba koji zbog njega ruše rekorde. Nakon što je Athletic objavio ponoćnu ekskluzivu o povijesnoj ponudi Arsenala, ubrzo je Guardian uzvratio svojom ekskluzivnom viješću:

Arsenal i City u tjedan dana Riceu nabili cijenu do povijesnih visina

"West Ham nije prihvatio Arsenalovih 105 milijuna funti za Ricea jer nije zadovoljan ponuđenom dinamikom isplate rekordne odštete. No nastavlja pregovore s Arsenalom i nije odbio ponudu. Osim toga, danas očekuje ponudu Manchester Cityja."

U očekivanju četvrte službene ponude za Ricea, podsjetimo kako je u zadnjih tjedan dana rapidno rasla njegova vrijednost na tržištu. Prvo je Arsenal ponudio klupski rekordnih 90 milijuna funti, točnije 75 fiksno i 15 kroz bonuse, što je West Ham odbio. City je na to odgovorio s također 90 milijuna funti, ali 80 zajamčeno, a 10 putem bonusa. Hammersi su odbili i to. Slijedila je spomenuta povijesna ponuda Arsenala i sada je na novom potezu City.

Pročitajte više