Najveći promašaj u povijesti Reala: U mom frižideru uvijek je bilo šampanjca

Foto: EPA

PROŠLA su gotovo četiri mjeseca od dana kad je Eden Hazard na Instagramu objavio da je nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica odlučio završiti karijeru profesionalnog nogometaša. Iako je u jednom trenutku ta karijera bila blistava, a on jedan od najboljih na svijetu, među navijačima Real Madrida ostat će upamćen kao najveći promašaj u povijesti kluba.

Među ostalim, 2015. godine proglašen je najboljim nogometašem u Engleskoj, a bio je i najbolji igrač Lilleovih sezona 2010./2011 i 2011./2012. te Chelseajeve sezone 2014./2015. Karijeru je završio sa 623 odigrane utakmice, 167 pogodaka i 157 asistencija. U Realu je bio tek sjena igrača kakav je nekoć bio.

Real Madrid platio ga je 115 milijuna eura 2019. godine, učinivši ga najskupljim igračem u povijesti kluba. Međutim, belgijski napadač pokazao se i kao najveće razočarenje. Često je bio ozlijeđen, a pisalo se i o njegovom nedostatku volje te prekomjernoj težini. Tijekom četiri godine zabio je sedam i namjestio 12 golova u svega 76 utakmica, ujedno s ostatkom sastava osvojivši sedam trofeja.

Real je zavolio zbog Zidanea

Sad je pokušao objasniti zašto u Madridu nije uspio.

"Otkako sam bio dječak, volio sam Zinedinea Zidanea. On je bio u Realu pa sam volio Real. Santiago Bernabeu, bijeli dres... to je ono što drugi nemaju. Real Madrid je nešto posebno", objasnio je zašto je pristupio klubu, a onda otkrio što mu nije odgovaralo:

"To je klub koji se voli hvaliti. Ja nisam takav. Nisam čak ni volio način na koji se igra, ako se on usporedi s nekim drugim klubovima. Ali Real je bio moj san, nisam mogao završiti karijeru a da ne dođem tamo."

"Možda sam trebao više trenirati. Imao sam i nezgodne ozljede u krivo vrijeme. Operacije, bol, forsirao sam se kad sam se vraćao. Onda je stigao Carlo Ancelotti. Dobro sam igrao na pripremama, ali moje tijelo nije dozvoljavalo više. Boljelo me, ozljede su se nizale...", dodao je.

Hazard: Izgubio sam mjesto u momčadi, samopouzdanje i volju

"Izgubio sam mjesto u momčadi, onda sam izgubio samopouzdanje, a onda i volju. Ljudi se svaki dan bore, nemam se pravo žaliti i govoriti da život nije pošten. Boljelo me, a na kraju sam to koristio kao izgovor. Nisam pao u depresiju, ali nije mi se više dalo, nisam imao energije ni snage. Žao mi je što sam razočarao navijače Reala, bili su puni nade kad sam stigao. Želio bih im se ispričati i reći im da me tijelo izdalo, da nisam više mogao", nastavio je Hazard, ali i priznao grešku koju je napravio:

"Nakon transfera iz Chelseaja rekao sam si da je ovo vjerojatno zadnje ljeto u kojem ću odmarati. Zapustio sam se. Roštilj, crveno vino... Nisam pazio što jedem, ali nije ni da sam jeo hamburgere svaki dan. Hedonist sam, volim dobro pojesti i popiti u društvu prijatelja. Dijete su glupost, one ne pomažu. Druga je stvar ako želite igrati do 40., ali ja sam znao da nisam takav. U mom frižideru uvijek je bilo šampanjca."

Pročitajte više