Najveći Realov promašaj umirovio se prije 8 dana. Sad je zabio i šest puta asistirao

Foto: Profimedia

OSAM DANA nakon što je objavio da odlazi u nogometnu mirovinu, Eden Hazard zaigrao je na utakmici humanitarnog karaktera i zablistao učinkom. Pred otprilike 5000 gledatelja Hazardov tim Varietes pobijedio je tim Calais 11:2, a odnedavno umirovljeni Hazard postigao je jedan i asistirao za šest golova svoje momčadi.

U utakmici u kojoj obrane nisu bile u prvom planu, kao ni taktika, Hazard je bio najveća zvijezda susreta koji je organizator najavio kao "prvu utakmicu u ostatku njegova života". Već do njenog poluvremena Hazard je uspio zabiti i podijeliti pet asistencija za prednost 7:0. Jedna od asistencija bila je i za gol koji je postigao otac Kyliana Mbappea.

Ikona Chelseaja i promašaj Reala

U momčadima krcatima nekadašnjim nogometnim zvijezdama zaigrali su Ludovic Giuly, Didier Deschamps, Claude Puel, Mathieu Debuchy, Laurent Blanc, Daniel Van Buyten, Christian Karembeu, Jens Lehmann... Prikupljeno je nešto manje od 15.000 eura za pomoć djeci i tinejdžerima koji se liječe u jednoj bolnici.

Hazard je u mirovinu otišao kao ikona Chelseaja i najveći promašaj u povijesti Real Madrida, koji ga je u ljeto 2019. godine doveo za 115 milijuna eura. Suprotno očekivanjima, Hazard je za Real odigrao samo 76 utakmica zahvaljujući nizu ozljeda i lošoj formi, a upisao je tek sedam golova i 12 asistencija. Usporedbe radi, za Chelsea je u 352 nastupa zabio 110 golova uz 92 asistencije.

Pročitajte više